Persoane cu infarct şi accident vascular cerebral, transportate din zonele înzăpezite cu elicoptere

Echipele de intervenţii au acţionat în mai multe cazuri de urgenţe medicale din judeţele afectate de ninsori, unii dintre pacienţi, care au suferit infarct sau accident vascular cerebral, fiind preluaţi cu elicoptere şi transportaţi la spitale, a declarat sâmbătă secretarul de stat Cătălin Chiper.

278 afișări
Imaginea articolului Persoane cu infarct şi accident vascular cerebral, transportate din zonele înzăpezite cu elicoptere

Persoane cu infarct şi accident vascular cerebral, transportate din zonele înzăpezite cu elicoptere (Imagine: Elena Craescu/ Mediafax Foto)

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a spus că toate aceste misiuni au fost efectuate în condiţii de dificultate.

Cătălin Chiper a precizat că în judeţul Vrancea a fost trimisă o autospecială în localitatea Suraia pentru a prelua un bărbat de 76 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, acesta fiind transportat la Spitalul din Focşani.

La revenire, ambulanţa a preluat un alt pacient cu cancer pulmonar decompensat, acesta fiind transportat tot la Focşani.

O autospecială şenilată a fost trimisă în localitatea Petriş, comuna Dolheşti, pentru a prelua un copil în vârstă de doi ani cu grave probleme respiratorii, acesta fiind transportat la Spitalul din Iaşi.

În judeţul Vaslui a fost trimis un elicopter la Bârlad pentru a transporta un pacient de 57 de ani, diagnosticat cu accident vascular, la Spitalul din Iaşi, a mai spus Chiper.

Secretarul de stat a adăugat că în judeţul Galaţi, o femeie de 85 de ani din satul Puricani, comuna Bereşti-Meria, care a suferit un accident vascular, a fost transportată cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Iaşi.

În judeţele Vrancea, Vaslui, Iaşi şi Buzău au fost trimise autospeciale pentru a prelua mai multe persoane care aveau nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, cele mai multe intervenţii fiind pentru bolnavi care trebuiau să ajungă la spital pentru dializă.

Printre persoanele preluate de aceste echipaje au fost şi un copil de două luni, din localitatea Ciuşlea, precum şi un altul de cinci luni cu dureri abdominale, care a fost dus la Spitalul Municipal Huşi.

De asemenea, o autoşenilată însoţită de o autospecială pentru transport persoane şi victime multiple a preluat din localitatea Mironeasa două gravide, acestea fiind duse la Spitalul din Iaşi.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru MEDIAFAX că a mai fost o solicitare pentru elicoper în cazul unui copil din Piatra Neamţ cu probleme respiratorii. La faţa locului a ajuns o asistentă medicală, însă întrucât starea copilului nu a fost gravă, nu a mai fost necesar transportul aerian medicalizat.

Potrivit secretarului de stat, o altă solictare pentru elicopter a fost în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru o femeie din Tulcea care a suferit o amputaţie în urma unui accident de muncă. Întrucât codiţiile meteo nu au permis degivrarea elicoperului, femeia a fost dusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală cu ambulanţa, fiind operată de profesorul Ioan Lascăr.

Raed Arafat a precizat că medicii de la Tulcea au trimis la Bucureşti fragmentul amputat, pe care echipa medicală de la Bucureşti l-au replantat, dar rezultatul intervenţiei va fi cunoscut după câteva zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici