VIDEO  Marea continuă să crească: NASA arată în 40 de secunde cât de mult a crescut nivelul apei în 30 de ani

30 de ani de creştere a nivelului mării văzute prin hubloul semi-scufundat al unei nave: aceasta este animaţia impresionantă creată de Studioul de vizualizare ştiinţifică al NASA, pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la problema încălzirii globale şi a schimbărilor climatice.

23551 afișări
Imaginea articolului Marea continuă să crească: NASA arată în 40 de secunde cât de mult a crescut nivelul apei în 30 de ani

Marea continuă să crească: NASA arată în 40 de secunde cât de mult a crescut nivelul apei în 30 de ani

Măsurătorile făcute de sateliţi între 1993 şi 2022 arată că nivelul mării a crescut la nivel global cu 9 centimetri.

Această variaţie exprimată în cifre poate părea modestă, dar capătă o cu totul altă semnificaţie şi devine şi mai concretă dacă este afişată sub forma de apă care scufundă treptat hubloul unei nave.

Semnul albastru de pe rigla din centrul animaţiei arată măsurătorile exacte efectuate datorită iniţiativei Integrated Multi-Mission Ocean Altimeter Data for Climate Research, după cum explică experţii NASA. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici