Mărieş: Plângerea la CEDO împotriva României pentru dosarul Revoluţiei, judecată în toamnă

Liderul Asociaţiei "21 Decembrie 1989", Teodor Mărieş, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că plângerea formulată împotriva statului român pentru tergiversarea cercetării în dosarul Revoluţiei ar urma să fie judecată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în această toamnă.

69 afișări
Imaginea articolului Mărieş: Plângerea la CEDO împotriva României pentru dosarul Revoluţiei, judecată în toamnă

Mărieş: Plângerea la CEDO împotriva României pentru dosarul Revoluţiei, judecată în toamnă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am semnale că plângerea noastră la CEDO va intra pe rolul instanţei în septembrie - octombrie. Sper că aşa se va întâmpla", a declarat Mărieş.

Asociaţia "21 Decembrie 1989" a depus la CEDO o plângere referitoare la dosarul 97/P/1990 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare, cunoscut şi sub numele de "Dosarul Revoluţiei".

Organizaţia reclama tergiversarea soluţionării dosarului şi cerea să primească o copie a întregului document, pentru a-l studia.

CEDO a soluţionat favorabil cererea asociaţiei, astfel că autorităţile de la Bucureşti au transmis copii după majoritatea documentelor din dosar. Transmiterea unei copii a dosarului către organizaţia condusă de Mărieş a durat mai multe luni, fiind marcată de nenumărate controverse între liderul asociaţiei şi reprezentanţii mai multor instituţii ale statului. Pentru a convinge, Mărieş s-a aflat, în două runde, pentru mai multe zeci de zile în greva foamei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici