Video Marius Tucă Show: Mihai şi Liviu Popescu: După 1 octombrie vom începe să plătim taxe. Ar trebui relaxate măsurile după alegeri, ca să supravieţuim

  • Numărul clienţilor de pe litoral a fost dublu în această vară, faţă de anul trecut, rezultatele se vor vedea în 2-3 ani
  • Antreprenorii din HoReCa vor plăti taxe din această toamnă, după o scutire de câteva luni şi cer o relaxare a măsurilor de la 1 octombrie
  • Mesajul fraţilor Popescu: ”Ieşiţi afară din casă, socializaţi!”
375 afișări

Lăsaţi restaurantele deschise! – acesta a fost îndemnul lui Marius Tucă şi al fraţilor Liviu şi Mihai Popescu, antreprenori de peste 15 ani, cu mai multe localuri deschise în toată ţara.

Potrivit celor doi, e greu să lucrezi cu cineva care ia decizii dintr-un birou. Ei consideră că autorităţie trebuie să asculte vocea poporului. ”Noi vorbim pentru toată industria, ştim că oamenii vor socializare. (...) După momentul Colectiv s-a interzis brusc fumatul. Toţi au zis că o să fie localurile pline, că o să vină nefumătorii, dar a fost -30% la orice business, pentru că nefumătorul nu era tipul social”, a menţionat Mihai Popescu.

”Liviu Popescu: Anul acesta, toată lumea era mirată de câtă lume e la mare. Două lucruri vreau să remarc: România este ferită de acest Covid pentru că noi nu am depins de turişti străini. Dumnezeu ne-a dat clienţi, a fost dublu numărul de clienţi la mare, chiar şi cu Covid şi cu frică. Aceşti turişti cheltuiesc nişte bani care se vor vedea în anii următori, o să avem un litoral mai frumos în 2-3 ani.”

Dar sezonul e pe final şi marea provocare a antreprenorilor din HoReCa în lunile de toamnă-iarnă care urmează este să scoată oamenii din casă, să îi aducă la restaurant.

”Liviu Popescu: Lumea chiar a stat la terase, degeaba deschizi restaurantele la interior, dacă afară sunt 35 de grade. Însă, îngrijorare mea vine de acum încolo, pentru că se vor închide terasele. Dar de la 1 octombrie, lumea va veni de pe litoral, se va retrage în oraşe şi vom începe să plătim şi taxe, pentru că noi am avut o derogare până pe 25 octombrie.”

Mihai Popescu speră însă, ca după alegeri, de la 1 octombrie, autorităţile să mai relaxeze măsurile, pentru că nu ai cum să supravieţuieşti cu 50% din capacitate. ”Mulţi o să refuze să mai deschidă, o să îşi îngheţe businessurile”, spune Mihai Popescu.

 

”Liviu Popescu: Am observat declaraţiile lui Macron din ultima vreme, el vrea să facă o relansare economică în Franţa şi e foarte bine că se gândeşte economic, pentru că dacă face măsuri foarte multe de sănătate, dar lumea n-o să câştige bani şi o să fie şomaj, o să dezvolte alte anomalii. Aşa aş gândi şi eu dacă aş fi la guvernare.”

Fraţii Popescu au subliniat că nu există niciun studiu, dovadă ştiinţifică potrivit căreia restaurantele să prezinte risc de infectare.

Toată această pandemie a dat o lovitură grea industriei HoReCa, unul dintre efectele clare fiind că angajaţii din domeniu nu mai primesc credite de la bancă, pentru că sunt considerate persoane cu risc mare.

O altă temă adusă în discuţie de fraţii Popescu a fost legată de angajaţii care au lucrat pe vapoare şi s-au întors acum acasă, apropos de mirajul lucrului în străinătate. Aceştia ar trebui păstraţi în ţară, pentru că sunt foarte valoroşi pentru industrie, consideră Liviu Popescu.

Cei doi abia aşteaptă să înceapă şcoala, considerând că toţii copiii ar trebui să meargă în clase. ”Dacă nu trimitem copiii la şcoală, o să avem o naţie de analfabeţi. Pe lângă copii, şi părinţii trebuie să stea acasă şi nu se mai poate acest lucru”.

Mihai Popescu crede că, în viitor, o să se schimbe modul de consum al clienţilor, vor asculta concerte acasă, cu căştile pe urechi. În privinţa eveimentelor de muzică majore, acesţia cred că se vor relua peste 2-3 ani.

Mesajul lui Liviu şi al lui Mihai Popescu pentru clienţi: ”Ieşiţi afară din casă, socializaţi!” Pentru cei din vârful lanţului trofic: ”Nu ţineţi banii la parchet, lăsaţi i în piaţă!”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici