Marţi, zi de doliu în Argeş, pentru înmormântarea lui Constantin Stroe, fostul director al uzinei Dacia

Consiliul Judeţean Argeş a votat hotărârea prin care s-a stabilit ca marţi, 20 decembrie, ziua funeraliilor fostului director general al Uzinei Dacia, doctor inginer Constantin Stroe, să fie declarată zi de doliu în judeţul Argeş, informează corespondentul MEDIAFAX.

3531 afișări
Imaginea articolului Marţi, zi de doliu în Argeş, pentru înmormântarea lui Constantin Stroe, fostul director al uzinei Dacia

Marţi, zi de doliu în Argeş, pentru înmormântarea lui Constantin Stroe, fostul director al uzinei Dacia (Imagine Dan Tautan / Mediafax Foto)

Drapelul de la Consiliul Judeţean Argeş va fi coborât în bernă şi toate instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean îşi vor suspenda programele cultural-artistice şi spectacolele sau le vor amâna,marţi, ziua în care Constantin Stroe va fi purtat pe ultimul drum, cu onoruri militare.

"Om de o inestimabilă valoare, Constantin Stroe s-a confundat pe tot parcursul vieţii cu destinele automobilului român şi implicit cu cel al judeţului Argeş. Cetăţean de onoare al Argeşului şi membru al Comitetului de Excelenţă al judeţului, Constantin Stroe a reprezentat cu mândrie şi onoare Argeşul, atît în ţară cât şi peste hotare. Fost director general al uzinei Dacia, Constantin Stroe a fost pe tot parcursul vieţii un exemplu demn de urmat pentru toţi colaboratorii şi nu numai. Constantin Stroe a fost cel care a dus marca Dacia la stadiul de perfecţiune şi a făcut ca numele judeţului Argeş să fie rostit cu respect în întreaga lume", se arată într-un comunicat transmis de CJ Argeş.

Constantin Stroe s-a născut pe 24 martie 1942 la Hulubeşti, Dâmboviţa. După ce a absolvit Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, în anul 1967, s-a angajat ca inginer la uzina Mecanică Teleajăn. Un an mai târziu se alătura Întreprinderii de Autoturisme Piteşti, unde a fost inginer, şef Secţie şi inginer Şef Fabrică.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 până în septembrie 2002, a condus destinele mărcii argeşene, din poziţia de director general al Automobile Dacia. În paralel, a reprezentat industria românească de profil, ca preşedinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA) şi membru in comitetul Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Constantin Stroe a fost vicepreşedinte al Consiliilor de Administraţie Automobile Dacia şi Renault Technologie Roumanie.Constantin Stroe a patentat trei invenţii recunoscute oficial şi aplicate, precum şi şapte inovaţii aplicate.

În data de 27 noiembrie, Constantin Stroe a suferit un accident vascular cerebral, iar o zi mai târziu a fost operat la spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. Ulterior, a intrat în comă, iar sâmbătă a încetat din viaţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici