Mateuţ, despre teza de doctorat a lui Kovesi: O teză valoroasă, departe de a fi suspectată de plagiat

Avocatul Gheorghe Mateuţ a declarat, miercuri seară, că în opinia sa, teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi este una valoroasă, acesta apreciind în raportul pe care l-a semnat că nu este vorba de un plagiat.

918 afișări
Imaginea articolului Mateuţ, despre teza de doctorat a lui Kovesi: O teză valoroasă, departe de a fi suspectată de plagiat

Mateuţ, despre teza de doctorat a lui Kovesi: O teză valoroasă, departe de a fi suspectată de plagiat

"Mi s-a solicitat un punct de vedere consultativ la acel moment, pentru un punct de vedere tehnic cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi. Aş vrea să vă spun că a fost exprimat într-o procedură corectă. Rolul meu a fost doar consultativ, eu nu am făcut parte din Comisie, nu am fost remunerat. (..) Am citit teza de doctorat, eu nu cred că un astfel de raport are cum să fie falsificat, aici este vorba despre un raport care conţine un punct de vedere care are un punct de vedere consultativ", a declarat avocatul Gheorghe Mateuţ, la Realitatea Tv.

Mateuţ a catalogat teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi ca fiind una valoroasă.

"Eu am fost citat în mod corect, am formulat o opinie care a fost materializată într-un raport. Este o teză valoroasă, doamna Kovesi este un om foarte bine pregătit. Acest raport înseamnă un punct de vedere tehnic dat de un profesor universitar. Eu am apreciat că nu a fost nici pe departe un plagiat şi vreau să vă spun că este o lucrare care prezintă semne de autencitate. Dar o teză de dcotorat din domeniul ştiinţelor juridice nu poate să fie 100% originală, pentru că are şi referinţe de specialitate", a precizat Gheorghe Mateuţ.

Cristian Dogaru, lector la o universitate din Anglia, a notificat oficial Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), pentru ca instituţia să verifice teza de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În urma autodenunţului a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici