Mazăre a dat afară din Primărie inspectori veniţi să verifice legalitatea amplasării a două corturi

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, i-a dat afară din sediul instuţiei pe reprezentanţii Inspectoratului Teritorial în Construcţii Constanţa, care veniseră să verifice legalitatea amplasării în faţa Prefecturii a două corturi din care este distribuit ceai cald cetăţenilor care protestează în municipiu.

2240 afișări
Imaginea articolului Mazăre a dat afară din Primărie inspectori veniţi să verifice legalitatea amplasării a două corturi

Mazăre a dat afară din Primărie inspectori veniţi să verifice legalitatea amplasării a două corturi (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Inspectorii ITC i-au solicitat primarului municipiului Constanţa autorizaţia pentru mitingul din faţa Prefecturii, acordată Asociaţiei Haiducilor, în care este trecută şi amplasarea celor două corturi din care este distribuit manifestanţilor la mitingul din faţa Prefecturii ceai cald, dar au fost refuzaţi de către Mazăre, care i-a dat afară din Primărie.

"Au trimis inspectori de la Inspectoratul în Construcţii ca să controleze dacă cele două corturi au autorizaţie. I-am dat afară. Nişte slugi. Să scrie în procesul- verbal că i-am dat afară", a declarat, marţi, Radu Mazăre.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a cerut instanţei, marţi, anularea parţială a avizului pe care Radu Mazăre l-a acordat Asociaţiei "Haiducilor", condusă de Nicolae Mavrodin, care a solicitat acordul primarului pentru organizarea unei adunări publice în faţa Prefecturii.

"Nu pot fi de acord ca în faţa Prefecturii să se amplaseze corturi cu băuturi răcoritoare, produse alimentare şi produse tradiţionale cu specific haiducesc, aşa cum a permis Mazăre. Am impresia că primarul este total rupt de realitatea locală şi naţională, de când îşi petrece timpul mai mult prin ţările calde, căci chiar nu pot înţelege cum a putut să confunde o manifestare publică de protest cu o petrecere câmpenească", a afirmat Claudiu Palaz prin intermediul unui comunicat de presă.

Radu Mazăre susţine că prefectul a atacat această autorizaţie după ce "a primit ordin" şi că dacă mitingul nu va avea autorizaţie atunci protestatarii vor putea fi agresaţi de jandarmi.

"Prefectul ce putea să facă? A atacat la ordin. Să atace, ce putea să facă o slugă portocalie? Vrea probabil să anuleze autorizaţia mea şi să îi ia cu jandarmii la bătaie, ăsta e substratul. Atâta vreme cât au autorizaţie de la mine e mai greu să-i ia la bătaie, dacă le anulează autorizaţia o să-i ia la bătaie. Dacă iese cu bătaie, mă bag şi eu să mă bat cu jandarmii. Şi aşa am o boală pe ei. De ce? Păi, ştiţi câtă muniţie de război le-a cumpărat jandarmilor? Cinci milioane de cartuşe, anul trecut. Ştiţi de câţi bani şi-au cumpărat dube ca să care arestaţii ? De 80 de milioane de euro. Ştiţi cât înseamnă aceşti bani: subvenţia pentru opt oraşe de mărirea Constanţei care a fost tăiată de Boc. După ce se schimbă Guvernul, o să urmăresc pe fiecare în parte care a bătut să aibă dosar penal şi să-l bag în puşcărie, eu mă ocup. Pentru că am văzut cum treceau pe stradă şi îi băteau pe ăia, de ce să-i bată ? Nu vorbesc de Constanţa, vorbesc de Bucureşti", a mai afirmat Mazăre.

Câteva zeci de persoane protestează, la ora transmiterii acestei stiri de ultima ora, în faţa Prefecturii Constanţa.

Oamenii scandează lozinci antiprezidenţiale, cer demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate.

Două corturi au fost amplasate, marţi, în faţa Prefecturii Constanţa, iar de acolo protestatarii primesc ceai cald şi sanvişuri din partea unui agent economic.

Radu Mazăre a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că a autorizat un miting zilnic până în data de 31 ianuarie, între orele 8.00 - 23.00, după ce a primit o solicitare din partea Asociaţiei Haiducilor, condusă de Nicolae Mavrodin.

Luni, primarul Radu Mazăre i-a felicitat pe românii care au ieşit în stradă şi a afirmat că doar în acest mod "pot fi daţi jos Chioru' şi tanti Nuţi şi toată şleahta lor care cheltuiesc banii ţării pe fel de fel de trăznăi".

"Le spun bravo, bravo, bravo. De un an de zile spun că doar aşa pot fi daţi jos Chioru' şi tanti Nuţi şi toată şleahta lor care cheltuiesc banii ţării pe fel de fel de trăznăi. Dacă simt că le-a ajuns cuţitul la os, bravo, în stradă", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Radu Mazăre.

El a spus că este posibil să participe şi el la un miting, cel mai probabil în Bucureşti.

Mazăre a precizat că reacţia oamenilor îl face să se simtă mândru că este român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici