Mazăre susţine că i s-a cerut MITĂ de la un minister pentru un aviz: "Mă duc să discut cu Ponta"

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că i s-a cerut mită de la un minister, prin intermediari, pentru obţinerea unui aviz legat de PUZ-ul staţiunii Mamaia, refuzând să spună despre ce instituţie este vorba şi adăugând că, joi, se va întâlni cu Victor Ponta pentru o discuţie pe acest subiect.

1290 afișări
Imaginea articolului Mazăre susţine că i s-a cerut MITĂ de la un minister pentru un aviz: "Mă duc să discut cu Ponta"

Radu Mazăre (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Mazăre a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că deocamdată nu va spune despre ce minister este vorba, dar că, în cazul în care situaţia nu va fi rezolvată, atunci va prezenta toate detaliile din acest caz, inclusiv faptul că i s-ar fi cerut mită prin intermediari pentru acest aviz.

Primarul Constanţei a spus că aşteaptă de trei luni un aviz de la un minister de care are nevoie pentru aprobarea PUZ-ului staţiunii Mamaia.

"O să vă pun pe masă un scandal mare legat de Mamaia. Păi, nu se poate, stau de trei luni de zile şi aştept aviz de la un minister. Mai aşteptaţi două zile, că după aia vi le arăt şi o să rămâneţi trăsniţi când vedeţi ce hârtie am primit eu de acolo. Adică, pe de o parte, în fiecare zi la televizor se discută că e nevoie de locuri de muncă, că e nevoie de bani, că e nevoie de investiţii şi pe partea cealaltă vedeţi cum nişte funcţionari de la un minister ne chinuie de trei luni de zile şi nu pot să dau drumul nici măcar lucrărilor pe fonduri europene. Singurul loc din România unde există presiune investiţională şi de la privat şi pe bani europeni şi nişte angajaţi dintr-un minister ne chinuie de trei luni de zile şi nu pot să votez PUZ-ul", a afirmat Radu Mazăre.

El a explicat că va merge, joi, la Bucureşti, pentru a discuta această chestiune cu premierul Victor Ponta şi că nu poate dezvălui mai multe până când nu va avea această discuţie cu primul-ministru.

"Mai lăsaţi-mă trei zile că mă duc să discut chestiunea cu Ponta, că aşa e frumos. Mă duc să-i arăt primului-ministru cum primarul se chinuie de trei luni să ia un aviz în singura staţiune turistică din România care funcţionează. Şi îşi bat joc de mine şi de oamenii care stau cu bani şi de turiştii României nişte funcţionăraşi dintr-un minister. Nu mâine, poimâine, am întâlnire cu Ponta, pentru asta mă duc la Bucureşti. I-am promis lui Ponta că nu o să vă spun până nu port această discuţie cu el. Ca să nu vă spun că mi s-a cerut prin intermediari şi şpagă. Dacă mă întorc fără aviz, atunci vă arăt tot", a declarat primarul Constanţei.

El susţine că nici Victor Ponta, nici ministrul respectiv nu sunt de vină în acest caz, ci nişte funcţionari din ministerul respectiv.

"Dacă mă înţeleg cu Ponta şi aprobăm..., dar nu cu Ponta. Să dea dispoziţie ministrului unde se întâmplă povestea, şi nici măcar ministrul nu este de vină, ci nişte funcţionari dintr-un minister extraordinar de tupeişti", a explicat Radu Mazăre.

În urmă cu două săptămâni, el amintise că nu reuşise să obţină toate avizele pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia, susţinând că sunt greu de trecut barierele birocratice.

"A trece barierele birocratice în România este îngrozitor de greu chiar dacă eşti la guvern, chiar dacă eşti primar, există un imobilism îngrozitor. De exemplu, încă nu am reuşit să obţinem toate avizele necesare votării PUZ-ului Mamaia, unde am presiune investiţională. (...) Dacă nu pun mâna pe telefon să răcnesc la fiecare în parte vreau să vă spun că nu se poate face nicio investiţie în România", a spus Mazăre.

Întrebat dacă în acest ultim caz se referă la miniştri, el a răspuns: "La miniştri, da".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici