Video MEDIAFAX TALKS: Asiguratorii privaţi: Este nevoie de o revizuire a sistemului naţional de asigurări

Asiguratorii privaţi sunt de părere că întregul sistem naţional de asigurări de sănătate ar trebui regândit astfel încât să se poată crea un echilibru între public şi privat. În România, asigurările private reprezintă doar 1% din sistemul naţional de sănătate.

652 afișări

"Realitatea ne arată că oricare dintre noi ar avea nevoie de servicii suplimentare. Este încă un produs pe care l-ar putea accesa cetăţeanul în plus faţă de cel oferit de sistemul public. Accesul la aceste servicii private este asemănător cu cel oferit de sistemul public, în sensul că poţi avea acces atât la clinici private şi la furnizorii de servicii medicale din sistemul public. Din păcate, gradul de deschidere este destul de scăzut", a declarat Sorin Mititelul, CEO BCR Asigurări de viaţă, în cadrul MEDIAFAX TALKS-Sistemul Medical Privat al României.

Potrivit asiguratorilor, în ultimul an, sistemul privat de sănătate a cunoscut o creştere în rândul cetăţenilor, însă nu se poate, încă, alinia cu media europeană.

"Această creştere este determinată de un nivel relativ scăzut al sistemului public şi atunci, cetăţenii au căutat soluţii în altă parte şi au căutat în zona privată. Creşterea este semnificativă, este spectaculoasă, dar, în continuare, asigurările voluntare de sănătate nu reprezintă prea mult din sistemul naţional de sănătate, este chiar sub 1%. Este un drum destul de lung de parcurs pentru a se ajunge la o situaţie normală în care 5%-10% din piaţa asigurărilor de sănătate ar fi acoperit de către sectorul privat. Consider că este necesară o revizuire a întregului concept pe baza căruia este construit sistemul naţional de asigurări de sănătate, care se bazează pe principiul centralizării, unor alocări administrative, şi a unui control foarte strict", a adăugat Sorin Mititelu.

MEDIAFAX TALKS- Sistemul Medical Privat al României: Piaţa Asigurărilor de Sănătate, care a avut loc joi, 27 aprilie, este unul dintre cele mai importante evenimente care reunesc asiguratorii privaţi de sănătate, cu asociaţiile de pacienţi şi cu actorii sistemului de sănătate din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici