Medici: Constantin Spak era depresiv. Ficatul transplantat a evoluat favorabil

Omul de afaceri Constantin Spak, care s-a sinucis sâmbătă, era depresiv şi fusese programat în cursul lunii aprilie la un control, ca urmare a tratamentului pishiatric recomandat de medicii Institutului de Psihiatrie Alexandru Obregia din Bucureşti, pacientul neavând semne de recidivă neoplazică.

241 afișări
Imaginea articolului Medici: Constantin Spak era depresiv. Ficatul transplantat a evoluat favorabil

Medici: Constantin Spak era depresiv. Ficatul transplantat a evoluat favorabil (Imagine: Shutterstoc)

"Pacientul Spak Constantin, în vârstă de 57 ani, a fost transplantat hepatic pe data de 7 septembrie 2010, pentru ciroză hepatică cu virus B şi Delta decompensate vascular şi parenchimatos şi hepatocarcinom asociat, confirmat anatomopatologic", se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, de către directorul Centrului de Chirurgie digestivă şi transplant hepatic "Fundeni", profesorul Irinel Popescu.

Potrivit profesorului, bolnavul Spak prezenta diabet insulino-dependent şi pleurezie dreapta.

Evoluţia postoperatorie, dificilă din cauza patologiei asociate a bolnavului, a fost un succes, ficatul transplantat a evoluat favorabil şi bolnavul s-a externat la 35 zile vindecat chirurgical, precizează profesorul.

Ulterior, pacientul a efectuat controalele periodice obişnuite, care au arătat o funcţie normală a ficatului transplantat şi niciun semn de recidivă sau metastază tumorală atât la nivelul ficatului, cât şi în restul organismului.

"Din luna februarie a acestui an, bolnavul a început să prezinte semne de depresie psihică majoră pentru care a fost evaluat mai întâi în institutul nostru şi apoi în Institutul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, unde a fost recomandat un tratament psihiatric. La ultimul control în clinica noastră s-a constatat prezenţa diabetului decompensat cu administrare de insulină, aspect şi funcţie normală a ficatului transplantat şi nicio altă problemă majoră la nivelul celorlalte aparate şi sisteme, precum şi niciun semn de recidivă neoplazică", mai spune sursa citată.

În cazul pacientului Spak s-a recomandat continuarea tratamentului psihiatric şi a fost programat să revină la control în cursul lunii aprilie.

Omul de afaceri Constantin Spak a fost găsit mort, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.00, în incinta fermei sale din comuna Valea Mare (Olt), din primele cercetări ale poliţiştilor reieşind că bărbatul s-ar fi înjunghiat de trei ori cu un cuţit în zona inimii.

Medicii legişti confirmă că omul de afaceri Constantin Spak găsit mort în incinta fermei sale din comuna Valea Mare, judeţul Olt, s-a sinucis, înjunghiindu-se de trei ori cu un cuţit în inimă, una dintre lovituri fiindu-i fatală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Olt, comisar Claudia Radu, medicii legişti din Slatina au descoperit la examinarea cadravului omului de afaceri trei lovituri de cuţit, una dintre acestea fiindu-i fatală.

"Potrivit raportului, sunt trei plăgi tăiate, înţepate, penetrante hemitorace stâng anterior, dintre care una cardiacă. De asemenea, victima a avut hemoragie internă şi externă", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Olt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici