Medici: Femeia atacată de urs are multiple plăgi, dar este conştienţă şi într-o stare generală bună

Femeia atacată de urs, sâmbătă după-amiză, în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, judeţul Dâmboviţa, are multiple plăgi pe faţă, la gât, la picioare şi la coapse, afirmă medicii, precizând că aceasta este "conştientă şi într-o stare generală bună".

289 afișări
Imaginea articolului Medici: Femeia atacată de urs are multiple plăgi, dar este conştienţă şi într-o stare generală bună

Medici: Femeia atacată de urs are multiple plăgi, dar este conştienţă şi într-o stare generală bună (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Femeia este internată în secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

"Pacienta are plăgi la faţă, la gât, la picioare şi pe coapse, acolo fiind cu lipsă de piele. Este conştientă, este şocată de ceea ce i s-a întâmplat, dar este într-o stare generală bună. I-a fost făcut tratamentul pentru plăgi, i-a fost administrat vaccinul antirabic şi rămâne internată", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Carmen Marcu.

Ea a precizat că femeia are 55 de ani. Iniţial, reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei au anunţat că victima are 57 de ani.

Sâmbătă după-amiază, femeia, care era cu vacile la păscut în zona râului Ialomiţa, în satul Dealu Mare din comuna Buciumeni, a fost atacată de un urs. Ea a fost găsită de către un cioban, care a dus-o la o stână din zonă. De acolo, femeia a fost preluată de jandarmi, pe o targă improvizată dintr-o scară, şi dusă într-o zonă unde a avut acces ambulanţa.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, declara că incidentul a avut loc în comuna sa natală şi că femeia rănită este rudă cu ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici