Medici reţinuţi pentru luare de mită. Cereau bani să prelungească dosare de invaliditate

Trei medici şi un funcţionar din Mureş au fost reţinuţi pentru luare de mită. Alţi trei medici sunt sub control judiciar, acuzaţi că cereau câteva sute de euro pentru prelungirea dosarelor de invaliditate.

1057 afișări
Imaginea articolului Medici reţinuţi pentru luare de mită. Cereau bani să prelungească dosare de invaliditate

FOTO: Profimedia

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a dispus măsuri preventive faţă de 7 persoane, respectiv 6 cadre medicale şi un funcţionar public, cercetate într-un dosar în care Direcţia Generală Anticorupţie a fost delegată să anchetă pentru probarea unor infracţiuni de corupţie.

Astfel, faţă de 3 medici s-a dispus control judiciar pe 60 de zile pentru luare de mită, iar alţi 3 medici şi un funcţionar public au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Cei 4 reţinuţi urmează ca joi să fie prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Pe 3 iunie s-au făcut 16 percheziţii în judeţele Mureş şi Sibiu. Percheziţiile vizau activitatea infracţională a unor medici şi intermediari din cadrul Spitalului Municipal Sighişoara şi Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighişoara din cadrul Casei Judetene de Pensii Mureş, sub suspiciunea că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita menţinerea în plată a pensiilor de invaliditate, fapte de natură a aduce prejudicii bugetului de stat.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe înscrisuri care au legătură cu cauza, sumele de 150.145 euro, 59.495 lei şi 100 dolari, 39 inele, 3 brăţări, un ceas din aur, 11 coliere, 24 perechi de cercei, 2 broşe, 6 pandantive şi 7 bănuţi din aur.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că medicii cereau câteva sute de euro pentru prelungirea dosarelor de invaliditate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici