Medicul Fulga, găsit vinovat în cazul morţii unui pacient de Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina l-a găsit vinovat pe medicul Cornel Fulga în cazul decesului pacientului de 65 de ani, din comuna Găneasa, judeţul Olt, pe care a refuzat să-l îngrijească întrucât era sub influenţa băuturilor alcoolice, pacientul decedând ulterior.

795 afișări
Imaginea articolului Medicul Fulga, găsit vinovat în cazul morţii unui pacient de Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

Medicul Fulga, găsit vinovat în cazul morţii unui pacient de Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Potrivit raportului întocmit de comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Corel Fulga nu l-a examinat pe Marin Mitrache, de 65 de ani, din comuna Găneasa, judeţul Olt, care a murit la opt ore după ce a ajuns la spital.

Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost suspendat, în urmă cu aproximativ o lună, până la finalizarea anchetei.

"La sosirea echipajului Serviciului de Ambulanţă cu pacientul Mitrache Marin, medicul Cornel Fulga nu a efectuat primirea bolnavului în una din camerele de examinare UPU, nu a examinat pacientul, nu a efectuat evaluarea primară şi secundară a pacientului, nu a efectuat nicio manevră terapeutică de urgenţă, nu a recomandat investigaţii şi tratamente de urgenţă", se arată în raportul comisiei de disciplină.

Comisia a stabilit că medicul Fulga a dat o notă explicativă care nu este conformă cu adevărul afirmând că a examinat pacientul, după efectuarea fişei UPU.

"Apărările formulate de către salariatul dr. Cornel Fulga - medic primar UPU sunt înlăturate întrucât din adresa IPJ Olt nr. 193879 / 20. 02.2012 rezultă că pacientul nu a fost examinat şi evaluat de niciun salariat din cadrul UPU, nota explicativă a salariatului nefiind conformă cu adevărul...citez "După efectuarea fişei UPU în serviciul Triaj am efectuat examinarea acestuia la orele16.00", se mai arată în raportul comisiei de disciplină.

Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a cerut sancţionarea medicului Cornel Fulga.

"Medicul a fost găsit vinovat de comisia de disciplină pentru că nu a respectat fişa postului şi în această săptămână comitetul director va decide ce sancţiuni îi va da", a declarat, luni, managerul spitalului, Andrei Iordache.

Medicul rămâne în continuare suspendat până la sosirea raportului de la Ministerul Sănătăţii.

Cornel Fulga, medicul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina suspendat din cauza morţii unui pacient, este cercetat pentru ucidere din culpă. Poliţiştii olteni s-au sesizat din oficiu şi îl cercetează pe Fulga cu privire la culpa medicală. În paralel, o comisie medicală din cadrul Ministerului Sănătăţii analizează condiţiile în care un pacient al medicului Cornel Fulga şi-a pierdut viaţa, în urma "consultaţiei" medicale pe care i-a făcut-o doctorul.

Potrivit directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, dr. Andrei Iordache, medicul de gardă al Unităţii de Primiri Urgenţă (UPU), dr. Cornel Fulga, "nu i-a făcut investigaţii, ci doar i-a trecut pe fişa medicală că era băut", apoi l-a trimis la Secţia de Psihiatrie, de pe strada Drăgăneşti.

Este pentru a doua oară când medicul Cornel Fulga este acuzat de moartea unui pacient, după ce, în ianuarie 2009, un bărbat de 63 de ani, din Drăgăneşti, Mihai Constantinescu, a murit pe holurile spitalului fără să fi primit îngrijiri medicale. Cornel Fulga, care era de gardă în acea zi, a fost demis, deşi acesta a precizat că se considera nevinovat.

Cornel Fulga a fost reîncadrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în 2011, printr-o hotărâre judecătorească, medicul câştigând în instanţă procesul cu Colegiul Medicilor.

Demis în urma anchetei unei comisii ministeriale, medicul Cornel Fulga a fost urmărit penal pentru ucidere din culpă în cazul pacientului mort la Slatina după ce a fost plimbat între mai multe secţii ale spitalului.

Poliţiştii din cadrul IPJ Olt au început urmărirea penală în cazul medicului Fulga după ce a fost primit şi raportul medico-legal final în acest caz, iar procurorii au avizat favorabil începerea urmării penale a medicului, acuzat de ucidere din culpă.

Raportul medico-legal a stabilit că pacientul respectiv murise din cauza insuficientei cardiace acute, ca urmare a unui infarct acut de miocard. Comisia din care a făcut parte şi ministrul Sănătăţii de la vremea respectivă, Ion Bazac, i-a desfăcut contractul de muncă lui Cornel Fulga, acesta fiind acuzat că a refuzat să-i ofere îngrijiri medicale lui Mihai Constantinescu, adus la UPU în stare gravă şi care a murit după ce a fost plimbat între secţiile spitalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici