Medicul Ion Alexie din Las Vegas îţi spune că un aparat pe care-l pui pe deget îţi poate salva viaţa dacă ai SARS Cov 2

  • Medicul Ion Alexie din Las Vegas îţi spune că un aparat care se pune pe deget îţi poate salva viaţa dacă eşti infectat cu SARS Cov 2
  • Aparatul de dimensiuni mici îţi arată cât oxigen ai în sânge şi dacă plămânii funcţionează corect
  • Dr. Ion Alexie: Un prieten care se simţea foarte bine avea de fapt o pneumonie avansată din cauza virusului, e posibil să-l ventilăm
  • Dr. Radu Ciornei: Cel infectat poate avea hipoxie tăcută, fără simptome de boală, şi să fie de fapt în mare pericol
8041 afișări

Medicul Ion Alexie din Las Vegas îţi arată un mic dispozitiv despre care spune că îţi poate salva viaţa, mai ales dacă eşti infectat cu SARS COV 2. Aparatul de mici dimensiuni se pune pe deget şi îţi arată saturaţia e oxigen a organismului. De ce este util? Pentru că, spune medicul Alexie, dar şi doctorul în imunologie  Radu Ciornei, te poţi simţi foarte bine aparent, însă, de fapt, plămânii tăi să fie foarte afectaţi.

Poate apărea în infecţia cu Covid aşa numitul fenomen de “happy hipoxia”, o hipoxie tăcută, adică nivel de oxigen foarte scăzut în corp, de care să nu ştii şi care îţi poate afecta organismul foarte grav. Dr. Alexie îţi dă exemplul unui prieten apropiat care se simţea foarte bine, deşi avea febră, şi care, în numai câteva ore a ajuns la spital, unde medicii au văzut că plămânii săi erau foarte afectaţi. Medicul Alexie spune că prietenul său va ajunge la ventilaţie, în ATI. 

”I-am spus soţiei să meargă la farmacie să cumpere un aparat de măsurat oxigenul la fel ca cel pe care vi l-am arătat şi oxigenul, şi oxigenul lui era foarte jos, era 81 %, în mod normal trebuie să fie 95, 96% pacient care nu avea simptome pulmonare, nu tuşea, nu strănuta, nu se sufoca, dar care avea o pneumonie avansată de la acest virus nenorocit Covid, Acesta este plămânul stâng, aşa trebuie să arate plămânul pe tomografie, plin de aer, acesta e plămânul drept şi în părţile albe sunt părţi de pneumonie de la Covid”, a declarat Ion Alexie.

”Poate fi această hipoxie tăcută, sau happy hipoxia, hipoxie fericită în care omul nu ştie, iar măsurarea, când te duci cu saturaţia sub 85% eşti în mare pericol, şi tu spui, mă simt bine, mă simt un pic ameţit, sunt un pic obosit, dar dacă vezi că ai saturaţia sub 85 direcţia trebuie să fie spital”, a declarat Radu Tudor Ciornei, doctor în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici