Medicul primar Gabriel Ionescu, numit director general al Institutului Cantacuzino

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că l-a numit pe medicul primar microbiolog Gabriel Ionescu în funcţia de director general al Institutului Cantacuzino.

464 afișări
Imaginea articolului Medicul primar Gabriel Ionescu, numit director general al Institutului Cantacuzino

Medicul primar Gabriel Ionescu, numit director general al Institutului Cantacuzino (Imagine: Petrică Tănase/Mediafax Foto)

"Astăzi (vineri - n.r) a fost numit în funcţia de director general al Institutului Cantacuzino medicul primar microbilog Gabriel Ionescu care este din domeniul care priveşte principala activitate a Institutului Cantacuzino. Urmează ca, împreună cu noua conducere a Institutului, să stabilim şi să îşi asume (noua conducere - n.r) un plan de conformare şi în cât mai scurt timp să rezolvăm problemele care sunt acolo", a spus Cseke.

Cseke Attila a spus că se va întâlni, luni, cu noul director, cu care va discuta planul său de conformare pentru rezolvarea problemelor de la Institut.

"Deocamdată, la Institutul Cantacuzino nu se produce nimic pentru că nu există autorizaţie. În cursul zilei de luni voi avea o întâlnire cu noul director general numit, iar în foarte scurt timp să fie elaborat un plan de conformare. În ceea ce priveşte vaccinul sezonier, cele mai multe problemele au fost remediate şi probabil că în 15 mai va fi pornită producţia de vaccin sezonier pentru iarna care urmează. Aici nu sunt probleme deosebite, dar şi acolo mai sunt de făcut nişte paşi şi trebuie obţinută autorizaţia. În schimb, pe linia de producţie a vaccinului BCG, acolo problemele sunt mai mari şi planul de conformare nu a fost respectat. Trebuie elaborat un nou plan de noua conducere, asumat şi respectat din punctul meu de vedere", a afirmat Cseke.

Întrebat cine îşi asumă responsabilitatea pentru miile de bebeluşi care nu sunt vaccinaţi împotriva TBC, Cseke a spus că situaţia este ceva mai delicată.

"Aşa cum e astăzi în România vaccinarea cu vaccinul BCG nu se mai găseşte în nicio ţară europeană. Există alte metode. Aici situaţia este mai complexă şi eu am un grup de lucru pe această problemă şi urmează să primesc de la el un raport pe vaccinul BCG", a spus Cseke.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a vizitat, vineri, Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi urmează să îl viziteze şi pe cel orăşenesc din Năsăud.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, l-a demis, vineri, pe directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Cantacuzino, Radu Iordăchel, planul de măsuri corective şi de remediere a deficienţelor la liniile de producţie ale institutului, pe care şi l-a asumat, nefiind îndeplinit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici