MedLife a transformat spitalul Genesys din Arad în unitate de suport COVID. Spitalul are 20 de paturi cu echipament de oxigen şi patru locuri în ATI

  • Pacienţii cu alte afecţiuni din Arad vor fi direcţionaţi către spitalul Polisano din Sibiu, deţinut de MedLife
1541 afișări
Imaginea articolului MedLife a transformat spitalul Genesys din Arad în unitate de suport COVID. Spitalul are 20 de paturi cu echipament de oxigen şi patru locuri în ATI

MedLife, cel mai mare operator privat din ţară, a transformat spitalul Genesys din Arad în unitate de suport pentru pacienţii cu COVID-19, punând la dispoziţia ministerului Sănătăţii cea mai mare unitate medicalăa grupului din vestul ţării, potrivit unui anunţ al companiei.

Genesys Arad face parte din Sistemul MedLife din 2011, când reprezentanţii anunţau preluarea pachetului de 55%, iar valoarea tranzacţiei se ridica la aproximativ 3 mil. euro. MedLife Genesys include un spital de mari dimensiuni, maternitate, ambulatoriuşi laborator.

Ulterior, MedLife şi-a majorat participaţia în acţionariatul spitalului din Arad, până la 68% în vara lui 2020.

“Venim în sprijinul autorităţilor statului pentru a lupta împreună împotriva pandemiei de COVID-19 şi punem la dispoziţie întreaga unitate spitalicească ce include 20 de paturi cu prize de oxigen şi 4 paturi ATI, asigurând spaţiul, personalul medical, aparatura medicală de ultimă generaţie şi logistica necesară desfăşurării activităţii de tip suport în această perioadă. Toată activitatea obişnuită a spitalului de până acum se va opri, nu se vor mai efectua naşteri şi nici alte tipuri de operaţii, cât timp acesta va fi parte din circuitul de spitale suport COVID”, a spus Mihai Marcu, CEOşi Preşedinte MedLife Group.

Pacienţii cu alte afecţiuni din Arad vor fi direcţionaţi către spitalul Polisano din Sibiu, deţinut de MedLife, cea mai apropiată unitate medicală din cadrul reţelei private.

Săptămâna trecută şi Medicover, al treilea operator privat de sănătate, a anunţat că transformă spitalul Pelican din Oradea în unitate COVID, la solicitarea Ministerului Sănătăţii. Astfel, două spitale mari din vestul ţării sunt la dispoziţia autorităţilor, în contextul creşterii accelerate a numărului de cazuri de coronavirus şi a presiunii pusă pe sistemul public de sănătate.

„Avem în plan să investim resurse importante pentru proiecte dedicate reabilitării pacienţilor post COVID, să creştem capacitatea de testare COVID prin deschiderea a noi laboratoare, să continuăm demersurile de cercetareşi să dezvoltăm programele de screening pentru pacienţi cu o atenţie sporităîn zona de digitalizareşi medicină personalizată”, a mai spus Mihai Marcu.

MedLife, cel mai mare jucător privat de sănătate din România, a raportat afaceri de 770 mil. lei în primele nouă luni din 2020, o creştere de 8,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, arată datele din raportul companiei la bursă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici