Melania Vergu, eliberată din funcţia de consilier personal al lui Funeriu

Ministrul Educaţiei Daniel Petru Funeriu a dispus eliberarea din funcţie a consilierului personal Melania Mandas Vergu, începând cu data de 3 iunie, se arată într-un anunţ postat, joi seară, pe site-ul ministerului.

173 afișări
Imaginea articolului Melania Vergu, eliberată din funcţia de consilier personal al lui Funeriu

Melania Vergu, eliberată din funcţia de consilier personal al lui Funeriu (Mihai Mitrea/Mediafax Foto)

"Ministrul Daniel Petru Funeriu, prin OMECTS nr. 4035, din data de 3 iunie 2010, a dispus eliberarea din funcţie a consilierului personal Melania Mandas Vergu, începând cu data de 3 iunie 2010", menţionează comunicarea de pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Decizia lui Funeriu survine informaţiilor din presă potrivit cărora firma Melaniei Mandas Vergu, EDU-TIM Consultanţă Europeană SRL, a obţinut finanţare pentru un proiect în domeniul resurselor umane de formare profesională (POSDRU), în valoare de 4.000.000 de euro.

Melania Vergu declara joi că nu-şi va da demisia şi nici nu ştie despre faptul că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ar fi decis s-o demită.

"Nu-mi voi da demisia, pentru că nu am făcut nimic ilegal. Juriştii au confirmat acest lucru. Ministrul Educaţiei poate lua orice decizie doreşte, dar până la această oră nu am fost informată că în minister ar exista un act prin care aş fi eliberată din funcţie", a mai spus Melania Vergu.

Ea a precizat că va da în judecată televiziunile şi jurnalele care au relatat despre cazul său, acuzându-le de calomnie, denigrare şi prejudiciu de imagine.

"Resping orice acuzaţie adusă de aceşti jurnalişti. Nu am încălcat nicio lege. Rămân în minister, nu pentru că ţin la scaun, ci pentru a dovedi tuturor că am dreptate", a afirmat Melania Vergu, consilier personal al ministrului Educaţiei din 27 decembrie 2009.

EDU-TIM Consultanţă Europeană SRL din Bucureşti, sectorul 1, care are sediul în strada Transilvaniei numărul 1, are ca obiecte de activitate, "declarate conform CAEN Rev.1", în principal activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Asociaţii societăţii comerciale sunt Melania Vergu (52 de ani) şi fiul său Ioan Teodor Vergu (26 de ani), ambii fiind şi administratori.

În 1 iunie, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că i-a ordonat Melaniei Vergu ca în 15 zile să opteze pentru funcţia de consilier al MECTS sau calitatea de acţionar al firmei sale.

"Prima obligaţie a unui ministru este ca asupra MECTS să nu planeze suspiciuni de acte imorale sau ilegale. O primă situaţie de acest fel a existat în legătură cu Complexul Lia Manoliu, iar aceasta s-a finalizat prin demisia directorului respectivului complex", arăta ministrul Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici