Meteorologii au prelungit până sâmbătă alerta meteo de ploi şi ninsori la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit informarea meteo de vreme rea până sâmbătă la ora 15.00, perioadă în care se vor înregistra ploi pe arii extinse şi ninsori în zona montană.

12090 afișări
Imaginea articolului Meteorologii au prelungit până sâmbătă alerta meteo de ploi şi ninsori la munte

Meteorologii au prelungit până sâmbătă alerta meteo de ploi şi ninsori la munte (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp. În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă şi în primele ore ale zilei de sâmbătă, îndeosebi în judeţele Brăila, Tulcea, Galaţi şi Vaslui, se vor cumula izolat peste 40-50 l/mp", se arată în informarea transmisă vineri de meteorologi.

În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Totodată, vântul se va intensifica în regiunile sud-estice şi la munte, unde viteza la rafală va depăşi local şi temporar 60 km/h.

Meteorologii mai atrag atenţia că vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, în special în dimineţile următoare, când local se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici