Mihai Fifor, premierul interimar, apel la populaţie să se informeze înainte de a pleca la drum

Premierul interimar, Mihai Fifor, a participat, vineri, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere Integrată, care funcţionează în cadrul MAI, unde a cerut autorităţilor să comunice în permanenţă evoluţiile fenomenelor meteo şi a făcut apel la populaţie să se informeze înainte de a pleca la drum.

305 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor, premierul interimar, apel la populaţie să se informeze înainte de a pleca la drum

Mihai Fifor, premierul interimar, participă la şedinţa operativă a MAI, privind vremea severă

Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a participat, vineri dimineaţă, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere Integrată, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Internelor.

Premierul interimar a fost informat în legătură cu situaţia din teren şi cu măsurile operative de intervenţie pentru remedierea problemelor generate de fenomenele meteorologice extreme.

Autorităţile au intervenit, inclusiv cu elicoptere SMURD, în cazul persoanelor care necesită îngrijiri medicale speciale. De asemenea, au acţionat, inclusiv în cursul nopţii, pentru deschiderea ultimelor drumuri publice afectate de ninsoare, în Galaţi şi Tulcea, iar în prezent se iau măsuri pentru reluarea alimentării cu energie electrică, în următoarele ore, a localităţilor afectate de avarii ale reţelei electrice.

”Mulţumesc celor care au intervenit pe parcursul acestor zile. Este un efort susţinut din partea tuturor ministerelor implicate”, a afirmat prim-ministrul interimar.

Şeful Executivului a cerut autorităţilor să comunice public în permanenţă evoluţiile fenomenelor meteorologice şi face apel la populaţie să se informeze înainte de a pleca la drum.

”Fac apel ca, în cazul în care va apărea un nou val de ninsoare, cetăţenii să înţeleagă că trebui să ne sprijine prin respectarea regulilor care se impun pentru siguranţa lor. Mă refer la evitarea drumurilor, dacă condiţiile meteorologice sunt severe sau, în cazul în care apar urgenţe, să plece la drum cu autovehicule corespunzător echipate”, a subliniat prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor.

Situaţia la nivel naţional este monitorizată permanentă de Centrul Naţional de Conducere Integrată, în care sunt prezenţi şi specialişti din cadrul Ministerului Transporturilor şi Ministerului Energiei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici