Mihai Necolaiciuc, adus la DNA pentru studierea materialului de urmărire penală

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost adus, luni dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru studierea materialului de urmărire penală din dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu.

306 afișări
Imaginea articolului Mihai Necolaiciuc, adus la DNA pentru studierea materialului de urmărire penală

Mihai Necolaiciuc, adus la DNA pentru studierea materialului de urmărire penală (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Mihai Necolaiciuc a ajuns în jurul orei 10.00 la sediul DNA, procurorii urmând să îi prezinte probele din noul dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu.

În 27 aprilie, procurorii anticorupţie i-au prezentat fostului director al CFR Mihai Necolaiciuc învinuirile din acest dosar.

Avocatul lui Necolaiciuc, Gheorghiţă Mateuţ, spunea, la ieşirea din sediul DNA, că fostului director al CFR i-au fost aduse la cunoştinţă învinuirile din acest dosar, precizând că acuzaţiile sunt aceleaşi cu cele din cauzele în care a fost trimis în judecată, fiind vorba despre aceleaşi categorii de infracţiuni.

Întrebat dacă sunt învinuite şi alte persoane în acest nou dosar, avocatul a răspuns că nu, lăsând să se înţeleagă că Mihai Necolaiciuc va fi trimis singur în judecată în acest caz.

Întrebat dacă Necolaiciuc a dat o declaraţie în faţa procurorilor în acest dosar, avocatul a spus atunci că fostul director CFR va face acest lucru după prezentarea materialului de urmărire penală. Mateuţ a precizat că această etapă, premergătoare întocmirii rechizitoriului şi trimiterii în judecată, va începe de săptămâna viitoare, context în care Mihai Necolaiciuc va fi adus de mai multe ori din arest la sediul DNA, pentru a putea studia probele pe care le au anchetatorii împotriva lui.

În legătură cu prejudiciul din acest dosar, avocatul a spus că nu se poate vorbi despre acest lucru în prezent şi că el va fi constatat ulterior în instanţă.

Întrebat dacă Necolaiciuc a început să facă dezvăluiri, aşa cum anunţa, avocatul a precizat că până la acest moment nu a dat nicio declaraţie şi că de fapt ceea ce urmează să spună clientul său vor fi declaraţii, şi nu dezvăluiri.

Fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române (CN CFR) Mihai Necolaiciuc, extrădat, în 20 aprilie, din Statele Unite ale Americii, a fost trimis în judecată în patru dosare, pentru prejudicierea companiei feroviare cu 70 de milioane de euro.

Imediat după ce a fost adus în ţară, Mihai Necolaiciuc a fost dus direct la Judecătoria Sectorului 1, pentru confirmarea mandatelor de arestare emise pe numele său în cele patru dosare în care a fost trimis în judecată.

În aceeaşi zi, două instanţe de la Judecătoria Sectorului 1 au confirmat legalitatea măsurii preventive dispuse în cazul fostului director al CFR în trei din cele patru dosare. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti au amânat atunci pentru 27 aprilie judecarea celui de-al patrulea dosar. La termenul din 27 aprilie, instanţa a amânat până pe 25 mai dezbaterile pentru confirmarea celui de-al patrulea mandat de arestare preventivă emis pe numele fostului director al CFR, Mihai Necolaiciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici