Militarul ucis în Afganistan, decorat cu Ordinul Naţional Steaua României

Ofiţerul Petre Tiberius, ucis în Afganistan, a primit, post-mortem, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război, preşedintele Traian Băsescu semnând, vineri, decretul în acest sens.

106 afișări
Imaginea articolului Militarul ucis în Afganistan, decorat cu Ordinul Naţional Steaua României

Militarul ucis în Afganistan, decorat cu Ordinul Naţional Steaua României (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, distincţia i-a fost acordată militarului "în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operaţiuni din Afganistan, în timpul căreia şi-a sacrificat viaţa".

Preşedintele a transmis de asemenea în cursul zilei un mesaj de condoleanţe, exprimându-şi "durerea şi regretul profund la încetarea din viaţă a căpitanului Petre Tiberius, căzut la datorie, în timp ce conducea o misiune de intervenţie rapidă, în sprijinul unei subunităţi aliate atacate de insurgenţi, în Afganistan".

La rândul său, Ministerul român al Afacerilor Externe îşi exprimă regretul faţă de decesul căpitanului Petre Tiberius, ofiţer din Batalionul 1 Forţe pentru Operaţii Speciale "Vulturii", în misiune în Afganistan, potrivit unui comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

"MAE transmite sincere condoleanţe familiei militarului şi îşi exprimă respectul profund pentru jertfa căpitanul Petre Tiberius", se arată în comunicat.

Un ofiţer român a fost ucis în Afganistan, într-un schimb de focuri de armă cu insurgenţii, a informat, vineri dimineaţă, Ministerul Apărării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici