Ministerul Afacerilor Interne: Intervenţii pentru 70 de persoane cu urgenţe medicale, 13 transportate cu elicoptere la spitale

Echipele de intervenţie au ajutat 70 de persoane care au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, 13 pacienţi fiind transportaţi cu elicoptere la spitale, printre aceştia fiind cinci femei însărcinate şi o persoană cu accident vascular cerebral, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

69 afișări
Imaginea articolului Ministerul Afacerilor Interne: Intervenţii pentru 70 de persoane cu urgenţe medicale, 13 transportate cu elicoptere la spitale

Ministerul Afacerilor Interne: Intervenţii pentru 70 de persoane cu urgenţe medicale, 13 transportate cu elicoptere la spitale (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat, miercuri, că din cauza vremii severe din ultimele 24 de ore, cele mai afectate judeţe au fost Cluj, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Tulcea, Vaslui şi Vrancea.

Dajbog a preciza că, la acest moment, mai sunt fără energie electrică nouă localităţi din judeţele Dâmboviţa, Galaţi şi Iaşi, echipele de la Electrica intervenind pentru remedierea defecţiunilor.

"În ultimele 24 de ore, 70 de persoane care au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă au fost salvate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne şi ale Serviciului de ambulanţă, cu sprijinul autorităţilor locale. Condiţiile meteorologice au permis executarea a 11 misiuni aero-medicale, 13 persoane fiind transportate către unităţile spitaliceşti", a mai spus Dajbog.

Cele mai multe misiuni au fost efectuate prin Punctul de operare aero-medicală Iaşi, fiind transportate cinci femei însărcinate, o persoană cu accident vascular cerebral şi un adult cu dureri abdominale.

Un elicopter de capacitate mare a efectuat o misiune în Insula Mare a Brăilei pentru a transporta două persoane care au avut nevoie urgentă de asistenţă medicală.

În judeţul Galaţi, din localitatea Măgureni au fost preluaţi şi duşi la Brăila doi adulţi cu probleme medicale.

De asemenea, o aeronavă de la Punctul de operare aero-medicală Bucureşti a preluat un copil din judeţul Ialomiţa şi l-a adus la Bucureşti, iar de la Craiova a fost adus în Capitală un adult cu probleme cardiace.

Inspectoratul General de Aviaţie are pregătite 12 aeronave care vor putea efectua misiuni aero-medicale, dacă starea vremii va permite, a precizat Dajbog.

"Peste 14.500 de poliţişti, 5.000 de pompieri, 6.800 de jandarmi şi peste 3.000 de poliţişti de frontieră sunt la datorie. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona în sistem integrat cu forţele Ministerului Apărării Naţionale şi ale altor ministere", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici