Ministerul Educaţiei: România se menţine pe locul 2 în clasamentul mondial ”all-time”

România se menţine pe locul 2 în clasamentul mondial „all-time”, alcătuit în funcţie de numărul total de medalii obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI), cu 3 medalii de argint şi una de bronz câştigate anul acesta, anunţă Ministerul Educaţiei.

703 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: România se menţine pe locul 2 în clasamentul mondial ”all-time”

Duminică, la Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, ediţie la care au participat 351 de concurenţi din 90 de ţări.

Echipa României a reuşit un rezultat extraordinar - 3 medalii de argint şi o medalie de bronz au intrat în palmaresul ţării, prin efortul tinerilor Alexandru-Raul Todoran, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăştie - Medalie de Argint, Luca Perju-Verzotti, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Bucureşti - Medalie de Argint, Andrei-Robert Ion, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti - Medalie de Argint şi Alexandru Luchianov, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti - Medalie de Bronz.

„Graţie acestui rezultat, România continuă să se menţină pe locul al doilea <all times> în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei”, transmite Ministerul Educaţiei.

Echipa României a fost condusă de către reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI): Prof. Dan Pracsiu - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă", Vaslui, Team Leader şi Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader.

Sursa citată remarcă şi ascensiunea în Hall of Fame a lui Alexandru Luchianov. Cu patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică, el devine unul dintre cei mai titraţi români în istoria acestei competiţii, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. De-a lungul participărilor României la IOI, doar 2 români au reuşit să obţină rezultate mai bune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici