Ministerul Sănătăţii: În 2014, bugetul instituţiei creşte cu 2,6 miliarde de lei

Bugetul Ministerului Sănătăţii (MS) creşte cu 2,6 miliarde de lei, la 7,8 miliarde de lei, după ce, în 2013, bugetul real, fără banii alocaţi pentru plata arieratelor, a fost de 5,2 miliarde de lei, potrivit unui comunicat al instituţiei.

733 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: În 2014, bugetul instituţiei creşte cu 2,6 miliarde de lei

Ministerul Sănătăţii: În 2014, bugetul instituţiei creşte cu 2,6 miliarde de lei (Imagine: Shutterstock)

În anul 2013, bugetul MS a avut două componente: 5,2 miliarde lei pentru cheltuieli curente şi, separat, 3,5 miliarde lei, alocaţi pentru plata arieratelor. Anul trecut, Guvernul a plătit facturile spitalelor la medicamente care au fost lăsate cu restanţe de peste 300 zile, reprezentând un cost de 3,5 miliarde lei, România trebuind să se încadreze în prevederile Directivei europene 2011/7/UE, potrivit căreia statele trebuie să-şi plătescă facturile la maximum 60 zile, arată MS.

Astfel, bugetul MS pe 2014, de 7,8 miliarde de lei, este în creştere faţă de cel de anul trecut, mai spun reprezentanţii instituţiei.

Ei susţin totodată că acest buget este "construit astfel încât să răspundă priorităţilor stringente din sistemul sanitar", urmând să crească veniturile medicilor rezidenţi prin acordarea unei burse lunare neimpozabile de 150 de euro, dar şi sumele pentru investiţii şi dotarea cu aparatură medicală a unităţilor sanitare, de la 228.329.000 de lei, la 284.276.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici