Ministerul Sănătăţii: S-au cumpărat 156.000 de doze de vaccin hepatitic B, urmează 280.000 de doze de difterotetanic

Ministerul Sănătăţii (MS) a achiziţionat 156.000 de doze de vaccin hepatitic B, care urmează să fie aduse în ţară de către producător, iar 280.000 de doze de vaccin difterotetanic vor fi cumpărate până la sfârşitul lunii, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.

135 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: S-au cumpărat 156.000 de doze de vaccin hepatitic B, urmează 280.000 de doze de difterotetanic

Ministerul Sănătăţii: S-au cumpărat 156.000 de doze de vaccin hepatitic B, urmează 280.000 de doze de difterotetanic (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"În vară, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 50.000 de doze de vaccin hepatitic B. Acum au fost achiziţionate alte 156.000 de doze, care vor fi aduse în ţară, în perioada următoare, în vederea imunizării bebeluşilor", a spus Oana Grigore.

Legat de vaccinul difterotetanic, oficialul MS a precizat că acesta este utilizat în campaniile de imunizare a elevilor. "În prezent, sunt în proces de achiziţie 280.000 de doze de vaccin. Până la sfârşitul lunii, aceste doze vor fi achiziţionate", a adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Oana Grigore a precizat că în curând va demara şi campania naţională de imunizare gratuită împotriva gripei a populaţiei la risc. "Din totalul celor 42 de judeţe, jumătate şi-au ridicat dozele de vaccin gripal. Vaccinul va fi livrat medicilor de familie, care vor începe imunizarea populaţiei la risc", a mai spus ea.

Maternităţile din judeţul Suceava se confruntă, de aproximativ o săptămână, cu lipsa vaccinului necesar imunizării nou-născuţilor împotriva hepatitei de tip B.

Mai multe judeţe din ţară se confruntă, unele chiar de câteva luni, cu lipsa vaccinului antihepatitic B, precum şi a vaccinului Pentaxim, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici