Ministerul Sănătăţii: Sunt 11 spitale de pediatrie în ţară, iar numărul medicilor a scăzut

Ministerul Sănătăţii a precizat, în răspunsul oferit la începutul acestei luni la o interpelare a deputatului PSD Ioan Dîrzu, că România are 11 spitale de pediatrie, iar numărul medicilor specializaţi a scăzut de când au fost desfiinţate facultăţile de pediatrie.

304 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Sunt 11 spitale de pediatrie în ţară, iar numărul medicilor a scăzut

Ministerul Sănătăţii: Sunt 11 spitale de pediatrie în ţară, iar numărul medicilor a scăzut

„Spitalele de pediatrie sunt în număr de 11 plus componenta cu paturi de pediatrie a Institului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului «Alessandrescu-Rusescu» Bucureşti. În spitatele de pediatrie care au secţii de chirurgie pediatrică/chirurgie şi ortopedie infantilă se efectuează intervenţii chirurgicale oncologice”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, în răspunsul oferit social-democratului.

De asemenea, instituţia a precizat că „de la desfiinţarea facultăţilor de pediatrie numărul medicilor pediatri a scăzut”.

Astfel, în anul 2018, cifra de şcolarizare prin rezidenţiat în specialitatea pediatrie a fost de 213 locuri/posturi, din care 190 de locuri, potrivit sursei citate.

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu a adresat, la începutul lunii octombrie, o interpelare în care s-a interesat despre numărul spitalelor de pediatrie din România. De asemenea, social-democratul a întrebat în câte dintre aceste spitale sunt efectuate intervenţii chirurgicale oncologice.

„Dacă există o deficienţă de personal medicl în domeniul pediatric? Care este numărul de locuri pentru rezidenţiat în pediatrie, la nivel naţional, în anul 2018? Care este numărul necesar de dotări pentru spitalele pediatrice din România avut în vedere de Ministerul Sănătăţii?”, a mai vrut să ştie deputatul PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici