Ministerul Transporturilor va numi un AEROPORT din România care să beneficieze de facilităţi orare

Ministerul Transporturilor va fi responsabil cu alegerea unui aeroport care să beneficieze de sloturi orare sau să fie coordonat. Normativul propune introducerea unui tarif de coordonare perceput pe fiecare pasager, reiese dintr-un proiect lansat marţi în dezbatere publică de minister.

609 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor va numi un AEROPORT din România care să beneficieze de facilităţi orare

Ministerul Tranporturilor va numi un AEROPORT din România care să beneficieze de facilităţi orare

În calitate de coordonator al procesului de numire a unui aeroport care să beneficieze de sloturile orare sau să fie coordonat, Ministerul Transporturilor va monitoriza modul în care coordonatorul de aeroport sau agentul de facilităţi orare respectă cerinţele proiectului.

Un slot aeroportuar constă în permisiunea de a utiliza pistele şi terminalele unui aeroport cu scopul de opera un zbor către sau dinspre un aeroport supraaglomerat la o dată şi la o oră anume.

Pentru a garanta situaţia financiară a coordonatorului de aeroport, se va introduce un tarif pe fiecare pasager îmbarcat, urmând ca modul de colectare şi utilizare a tarifului de coordonare să fie stabilit prin ordin al ministerului, reiese din proiect.

Totodată se vor stabili şi modul de desemnare a coordonatorului de aeroport sau a agentului de facilităţi orare, precum şi a comitetului de coordonare.

„Prin Regulamentul (CEE) nr. 95/93 al Consiliului din 18 ianuarie 1993 privind normele comune de alocare a sloturilor orare pe aeroporturile comunitare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L14 din 22.01.1993, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Regulamentul (CEE) nr. 95/93, se stabilesc condiţiile în care un aeroport din Uniunea Europeană, care are probleme de capacitate, poate fi declarat de către un stat membru ca fiind coordonat sau cu facilităţi orare, cerinţele pentru coordonatorii de aeroport şi pentru agenţii de facilităţi orare, precum şi procedura de alocare a sloturilor”, precizează iniţiatorii proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici