Ministerului Educaţiei: Corpul de Control va analiza diferenţele de evaluare a CV-urilor pentru directori. Depunerea contestaţiilor

Corpul de Control va analiza situaţiile în care s-au înregistrat diferenţe de evaluare a CV-urilor candidaţilor la funcţiile de directori de şcoli, potrivit Ministerului Educaţiei.

1291 afișări
Imaginea articolului Ministerului Educaţiei: Corpul de Control va analiza diferenţele de evaluare a CV-urilor pentru directori. Depunerea contestaţiilor

Ministerului Educaţiei: Corpul de Control va analiza diferenţele de evaluare a CV-urilor pentru directori. Depunerea contestaţiilor

„În acest moment, există mai multe anchete penale deschise ca urmare a sesizărilor inspectoratelor şcolare judeţene sau ale candidaţilor. Pentru ca anchetele să îşi urmeze cursul firesc, iar cei care au încălcat legea să plătească, nu este oportună, din punct de vedere juridic, o intervenţie administrativă. Rămân fidel demersurilor de a depune toate eforturile pentru a asigura un concurs corect. De aceea, voi mandata Corpul de Control să analizeze toate cele peste 150 de situaţii în care s-au înregistrat diferenţe de evaluare a CV-urilor candidaţilor şi pe care le-am centralizat la nivelul ministerului. În două săptămâni vom avea o imagine completă asupra situaţiei şi vom sesiza instituţiile abilitate privind toate cazurile în care s-a constatat că membrii comisiilor de evaluare au încălcat legea", a declarat ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, potrivit unui comunicat al MENCS publicat, marţi seară, pe site-ul instituţiei.

Potrivit calendarului, depunerea contestaţiilor la proba de interviu s-a desfăşurat în zilele de 21 şi 22 noiembrie 2016, respectiv 23 noiembrie 2016, în intervalul orar 8:00-12:00. Listele centralizate ale candidaţilor care au depus contestaţii vor fi făcute publice miercuri, 23 noiembrie, după finalizarea acestui proces, prin afişare la sediul şi pe site-ul ISJ/ISMB.

"Pentru a asigura un cadru obiectiv de evaluare care să genereze o ierarhizare corectă a candidaţilor, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a decis ca evaluarea acestor contestaţii să fie făcută de o comisie din alt judeţ decât cel în care a fost susţinută proba. Arondarea contestaţiilor depuse de candidaţi a fost stabilită de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi comunicată inspectoratelor şcolare judeţene. Din comisiile de soluţionare a contestaţiilor, constituite la nivel judeţean şi în Capitală, vor face parte alte persoane decât cele prezente în comisiile de concurs, respectându-se structura şi componenţa prevăzute de metodologia de concurs. Având în vedere faptul că aceste comisii soluţionează contestaţiile depuse de candidaţi dintr-un alt judeţ, în componenţa lor pot intra reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din orice localitate din cadrul judeţului, care au studii universitare. De asemenea, cadrele didactice pot fi selectate din unităţi diferite de învăţământ din oricare dintre localităţile judeţului", potrivit documentului citat.

Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale vor avea loc în perioada 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi un punctaj total de cel puţin 105 puncte prin cumularea punctajelor celor trei probe de concurs.

Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister - este programată în data de 16 decembrie 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici