Ministrul Educaţiei, la Timişoara: Vom găsi soluţii astfel încât tinerii foarte valoroşi să rămână în România. Primul pas este acordarea unor burse celor care fac cercetare

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, s-a declarat, miercuri, la Timişoara, convins că se vor găsi soluţii astfel încât “tinerii foarte valoroşi să rămână în România”, un prim pas fiind făcut prin acordarea unor burse celor care fac cercetare în ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

822 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, la Timişoara: Vom găsi soluţii astfel încât tinerii foarte valoroşi să rămână în România. Primul pas este acordarea unor burse celor care fac cercetare

Ministrul Educaţiei, la Timişoara: Vom găsi soluţii astfel încât tinerii foarte valoroşi să rămână în România

Ministrul Educaţiei a participat, miercuri, la deschiderea Olimpiadei Naţionale de Matematică, pentru clasele VII – XII, organizată la Timişoara, la care participă aproximativ o mie de elevi şi profesori.

Întrebat de către jurnalişti ce măsuri va lua Guvernul pentru ca tinerii valoroşi să nu mai plece din România, Pavel Năstase a afirmat că s-au făcut deja primii paşi prin acordarea unor burse celor care nu pleacă în străinătate şi fac cercetare în România.

“Eu cred că deja se fac paşi importanţi în această perspectivă. Aşa cum aţi observat, Guvernul actual a luat o serie de măsuri în domeniul educaţional pe care le consider foarte importante: creşterea salariilor profesorilor, a crescut, de asemenea, finanţarea per student/ per elev, gratuităţi pentru transport şi sunt în derulare o serie de alte măsuri care ar trebui să schimbe atitudinea profesorilor, să se ocupe mai îndeaproape de şcoală, atitudinea elevilor, să vină la şcoală. În acelaşi timp, prin Ministerul Cercetării şi Inovării am finanţat o serie de burse pentru cei care vor să rămână în România, să facă cercetare în România, care sunt chiar la nivel european şi internaţional. Iată că s-au făcut câţiva paşi şi sunt convins că vom găsi soluţii astfel încât tinerii noştri foarte valoroşi să rămână în România. Sau în situaţia în care pleacă din ţară pentru o perioadă de timp să revină cu multă plăcere şi să-şi continue activitatea în România”, a afirmat Ministrul Educaţiei.

Pavel Năstase a adăugat că Ministerul Educaţiei îşi doreşte ca, în viitor, olimpiadele la toate disciplinele să fie mai bine organizate.

“Ne gândim să modificăm procedurile, regulamentele, astfel încât începând de la etapa primară până la cea naţională toţi elevii să aibă posibilitatea să participe la olimpiade”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Festivitatea de premiere a elevilor care participă la Olimpiada Naţională de Matematică, pentru clasele VII - XII, va avea loc în data de 23 aprilie, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici