Ministrul Educaţiei: Numărul formularelor folosite în activitatea instituţiilor de învăţământ, redus cu peste 70%

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a aprobat o nouă instrucţiune, cu scopul de a reducere birocraţia în învăţământul preuniversitar. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, numărul minim de proceduri aplicate în unităţile şcolare a scăzut cu 65%, iar numărul de formulare, cu 70%.

2552 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: Numărul formularelor folosite în activitatea instituţiilor de învăţământ, redus cu peste 70%

Ministrul Educaţiei: Numărul formularelor folosite în activitatea instituţiilor de învăţământ, redus cu peste 70%

„Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit un număr minim de formulare, utilizate în implementarea Sistemelor de Control Intern Managerial (SCIM), la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar, astfel încât acestea să devină accesibile tuturor unităţilor şcolare, indiferent de dimensiunea lor. Prin noua instrucţiune, numărul minim de proceduri a scăzut cu 65%, iar numărul de formulare s-a redus cu peste 70%”, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Sursa citată precizează că implementarea acestor proceduri reduce semnificativ volumul de lucru al angajaţilor şi creşte eficienţa managerială.

MEN informează că, ţinând cont de specificul local, unităţile şcolare pot elabora şi utiliza şi alte proceduri decât cele menţionate în instrucţiune.

Procedurile şi formularele respective reglementează activitatea Comisiei de control intern/managerial; Serviciului Secretariat, Serviciului Contabilitate, Serviciului Administrativ, Biblioteca, Consiliului profesoral, precum şi Consiliului de administraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici