Ministrul Mediului intervine în scadalul gunoaielor din Sectorul 1

Declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situaţiei sanitare este o soluţie de moment, până la trecerea la o bază nouă contractuală juridică, spune ministrul Mediului, Tzancos Barna: „Cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare”.

896 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului intervine în scadalul gunoaielor din Sectorul 1

Ministrul Mediului intervine în scadalul gunoaielor din Sectorul 1

„Am vorbit zilele acestea de mai multe ori cu dna. primar. Ştiu care este situaţia. Ştiu că este o situaţie complicată din punct de vedere juridic, dar din punctul nostru de vedere, al ministerului, cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare, în ciuda faptului că cele două entităţi au o dispută juridică. Vom avea săptămâna viitoare o întâlnire pe această temă pentru a ne asigura că serviciul este prestat în continuare, deşeurile, gunoaiele nu rămân pe stradă”, spune Tanczos Barna.

El apreciază că declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situaţiei sanitare este „o soluţie de moment”.

„Am mai avut o situaţie similară într-un sector unde s-a închis o staţie de sortare. Ajută pe moment această intrare în stare de alertă, până la trecerea la o bază nouă contractuală juridică”, adaugă ministerul Mediului.

Primarul Clotilde Armand solicită Prefecturii Bucureşti declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situaţiei sanitare. Edilul şef a trimis o adresă şi spune că situaţia este cauzată „de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici