Ministrul Transporturilor anunţă că în şase luni ar urma să înceapă lucrările la şoseaua de centură a municipiului Mediaş

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunţat, joi, la Mediaş, judeţul Sibiu, că a fost lansată în sistemul electronic licitaţia pentru construcţia centurii ocolitoare a oraşului, iar lucrările ar urma să înceapă în şase luni, investiţia fiind estimată la 20-22 milioane de euro.

216 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor anunţă că în şase luni ar urma să înceapă lucrările la şoseaua de centură a municipiului Mediaş

Ministrul Transporturilor anunţă că în şase luni ar urma să înceapă lucrările la şoseaua de centură a municipiului Mediaş (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Mediaş, în ce stadiu sunt pregătirile pentru centura ocolitoare a municipiului, el răspunzând că a fost lansată licitaţia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Azi, când noi vorbim, ea este pe SEAP. Se reface studiul de fezabilitate, se intră în zona de proiectare. Termenul pe care eu îl văd rezonabil este de şase luni pentru începerea lucrărilor", a declarat ministrul.

El a afirmat că realizarea centurii ocolitoare a municipiului Mediaş va costa aproximativ 20-22 de milioane de euro.

Centura ocolitoare a municipiului Mediaş va avea opt kilometri şi ar trebui să rezolve problema traficului greu care trece prin centrul oraşului, dar încă nu a fost stabilit traseul acesteia.

În luna mai, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Dan Şova, anunţa că în 2015 vor începe lucrările de construcţie la centura ocolitoare a oraşului Mediaş şi că, "în principiu", lucrarea va fi finanţată de la bugetul statului, dar se va constitui şi "un proiect de rezervă pentru finanţare de la Banca Europeană pentru Investiţii".

Şova afirma că lucrarea "este destul de urgentă", fiind "o problemă într-adevăr cu afluxul de autoturisme şi de maşini grele, mai ales prin mijlocul oraşului Mediaş", şi că va fi dificil de stabilit traseul acestei centuri, dar se va găsi o soluţie tehnică în final.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici