Ministrul Transporturilor: Se va lucra la autostrăzi şi pe timpul iernii

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat marţi, la Geoagiu, judeţul Hunedoara, unde a inaugurat şantierul de construcţie a lotului 1 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, că se va lucra la autostrăzi şi pe timpul iernii acolo unde lucrările pot fi executate la temperaturi scăzute.

538 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor: Se va lucra la autostrăzi şi pe timpul iernii

Ministrul Transporturilor: Se va lucra la autostrăzi şi pe timpul iernii (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a inaugurat marţi, la Geoagiu, judeţul Hunedoara, şantierul de construcţie a lotului 1 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, care face parte din Coridorul Paneuropean IV Nădlac-Constanţa.

Boagiu a declarat că, pentru prima oară, constructorilor de autostradă din România li se cere să lucreze şi pe timpul iernii.

"Intrăm într-o perioadă nouă, o eră nouă, aş spune, pentru că decizia pe care am luat-o este cea de a lucra şi pe timp de iarnă acolo unde avem lucrări care pot fi executate la temperaturi scăzute. Apreciez mobilizarea multora dintre constructori care deja identifică soluţiile tehnice să putem să lucrăm la -1,-2, -3 şi chiar la -8 grade Celsius", a spus Boagiu.

Ea a stat de vorbă cu directorul de proiect de la lotul 1 al porţiunii de autostradă Orăştie-Sibiu, Marius Mitrofan, şi i-a spus că deja alţi constructori au făcut teste de turnare a asfaltului la -8 grade Celsius şi rezultatele au arătat că se poate lucra.

"O companie a testat asfalt la -8 grade Celsius. Au făcut testele ai noştri de la calitate şi a ieşit foarte bine, deci nu avem nicio problemă să stăm peste iarnă", a spus ministrul Transportului.

Mitrofan i-a răspuns că o să fie "un singur anotimp în construcţii".

Întrebat dacă se poate lucra la temperaturi sub limita îngheţului, Mitrofan a spus: "Sunt lucrări cu specific pe timp friguros. Există un normativ care permite acest lucru. Nu pot să spun că se poate lucra la -30 de grade Celsius, dar în anumite condiţii se pot executa lucrări, terasamente la aceeaşi calitate, ca şi în perioada călduroasă".

Lotul 1 al autostrăzii Orăştie-Sibiu traversează judeţele Hunedoara şi Alba, având o lungime de 24,11 kilometri.

Lucrarea este contractată în asociere de compania Strabag şi are ca termen de execuţie luna aprilie a anului 2013.

Lotul 1 al autostrăzii Orăştie-Sibiu porneşte de la nodul Orăştie şi se întinde până la nodul rutier Sebeş Vest.

Contractul de proiectare şi execuţie al acestui tronson se ridică la 551.041.792,37 de lei (fără TVA), dintre care 468.385.523,51 lei contribuţia Comisiei Europene şi 82.656.268,86 lei contribuţia Guvernului României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici