Minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai rece dimineaţă din această toamnă

Cea mai scăzută temperatură din ţară în zone locuite, în această toamnă, de minus un grad Celsius, s-a înregistrat, miercuri dimineaţă, la Miercurea Ciuc, o temperatură mai scăzută, de minus trei grade Celsius, fiind înregistrată la Vârfu Omu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

157 afișări
Imaginea articolului Minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai rece dimineaţă din această toamnă

Minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai rece dimineaţă din această toamnă (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Minima de minus un grad Celsius a fost înregistrată la Staţia Meteo Miercurea Ciuc la ora 8.30, unde a fost şi bruma la sol, dar temperaturi apropiate de limita îngheţului au fost consemnate de meteorologi şi în alte localităţi din judeţul Harghita, şi anume 1,9 grade Celsius la Joseni şi 2,6 grade Celsius la Topliţa.

La Odorheiu Secuiesc şi la staţia meteo de pe Vârful Bucin s-au înregistrat, tot miercuri, cinci grade Celsius.

Şeful Serviciului Regional de Prognoza Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu, Mihaela Stăncescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că valoarea termică minimă înregistrată miercuri dimineaţă la Staţia Meteo Miercurea Ciuc este cea mai scăzută din ţară, dar nu a depăşit recordul de temperatură minimă, al zilei de 9 septembrie, de minus 4,8 grade Celsius.

"Minima record a zilei de 9 septembrie a fost de minus 4,8 grade Celsius la Miercurea Ciuc, în 1991", a precizat Mihaela Stăncescu.

Şeful Serviciului Regional de Prognoza Vremii de la Sibiu a mai spus că dimineaţa zilei de miercuri a fost rece în toată Transilvania, minimele variind între minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc şi 6,2 grade Celsius la Târgu Mureş.

"Cele mai scăzute temperaturi înregistrate în această dimineaţă (miercuri - n.r) în judeţele din Transilvania au fost de minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc în Harghita, un grad Celsius la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, 1,1 grade Celsius la Făgăraş în judeţul Braşov, 3,7 grade Celsius la Dumbrăveni, în judeţul Sibiu, 3,9 grade Celsius la Câmpeni, în judeţul Alba, şi 6,2 grade Celsius, la Târgu Mureş, în judeţul Mureş", a spus Mihaela Stăncescu.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), mai frig decât la Miercurea Ciuc a fost, miercuri dimineaţă, doar în zona montană înaltă, la Vârfu Omu fiind măsurată o valoare termică minimă de minus 3 grade Celsius.

"Minima zilei de miercuri în zonele locuite a fost de minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc, iar în zona de munte, cea mai scăzută temperatură, de minus 3 grade Celsius, a fost înregistrată la Vârfu Omu. Tot în zona montană, am mai avut minime de minus 2 grade Celsius la Vârul Ţarcu şi la Obârşia Lotrului la 1.400 de metri altitudine, minus un grad Celsius în munţii Călimani şi la Stâna de Vale”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Alina Şerban de la ANM.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita, de minus 10,7 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1977 în Topliţa, iar maxima absolută, de 33,8 grade, a fost consemnată de meteorologi la Miercurea Ciuc, în anul 1952.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici