Misiune nocturnă în Bucegi. Opt persoane au rămas blocate pe munte

Misiunea a ţinut aproximativ opt ore şi a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Bucegi.

189 afișări
Imaginea articolului Misiune nocturnă în Bucegi. Opt persoane au rămas blocate pe munte

Misiune nocturnă în Bucegi. Opt persoane au rămas blocate pe munte

Inspectoratul de Jandarmi anunţă că sîmbătă, la ora 23:40, printr-un apel 112, a primit o solicitare de ajutor din partea unui grup de opt persoane. Turiştii au anunţat că sunt blocaţi în Masivul Bucegi, pe Valea Velicanului.

Turiştii, patru femei şi patru bărbaţi, au mai spus că nu au probleme medicale, dar că sunt epuizaţi fizic şi nu mai au rezerve de apă şi hrană.

„Au fost constituite două echipe de căutare, una aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov şi alta aparţinând Salvamont Râşnov, care au început deplasarea spre zona indicată. În jurul orelor 03:30, echipajele au ajuns la turiştii care au solicitat ajutorul şi au început coborârea în siguranţă. În această dimineaţă, în jurul orelor 09:00, acţiunea de recuperare s-a încheiat cu succes”, au anunţat jandarmii.

Misiunea a fost una dificilă având în vedere că s-a desfăşurat pe timp de noapte, într-o zonă greu accesibilă şi pe un traseu nemarcat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turişti,
misiune,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici