Mită la liceu: Un profesor a fost reţinut după ce a primit 3.000 de euro de la o persoană pentru a-i angaja sora

Un profesor de la un liceu din Dâmboviţa a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat că a primit 3.000 de euro de la o persoană căreia i-a promis că va interveni la Inspectoratul Şcolar pentru a-i angaja sora ca profesor, potrivit DGA.

549 afișări
Imaginea articolului Mită la liceu: Un profesor a fost reţinut după ce a primit 3.000 de euro de la o persoană pentru a-i angaja sora

Mită la liceu: Un profesor a fost reţinut după ce a primit 3.000 de euro de la o persoană pentru a-i angaja sora (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax foto)

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Direcţia Generală Anticorupţie, în 25 august 2011 la Biroul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa a fost înregistrat denunţul unui cetăţean cu privire la faptul că în mai 2011 un profesor de liceu i-a solicitat 7.000 de euro, din care a primit 3.000 de euro, cu promisiunea că va interveni pe lângă factori decizionali din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa pentru a facilita angajarea, ca profesor, a surorii denunţătorului.

Profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de influenţă, urmând ca joi să fie prezentat Tribunalului Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici