Miting în Capitală pe 22 septembrie; peste 20.000 de sindicalişti ai CNSLR-Frăţia vor ieşi în stradă

Peste 20.000 de sindicalişti ai CNSLR-Frăţia vor participa, în 22 septembrie, la un miting şi un marş în Capitală, preşedintele Confederaţiei, Marius Petcu, afirmând, luni, că nu are până în prezent semnale din partea celorlalte confederaţii că vor să participe la protest.

123 afișări
Imaginea articolului Miting în Capitală pe 22 septembrie; peste 20.000 de sindicalişti ai CNSLR-Frăţia vor ieşi în stradă

Miting în Capitală pe 22 septembrie; peste 20.000 de sindicalişti ai CNSLR-Frăţia vor ieşi în stradă (Imagine: Adriana Neagoe/Arhiva Mediafax Foto)

Petcu a declarat, luni, după Consiliul Naţional al CNSLR-Frăţia, că s-a decis organizarea unui miting şi a unui marş, în aceeaşi zi cu anunţatul protest al Federaţiei "Sanitas", în 22 septembrie, şi că a transmis şi celorlalte confederaţii propunerea de a face un protest comun, dar nu a primit semnale că ar fi de acord.

"Îi aştept pe colegii mei de la celelalte confederaţii. Până la urmă lupta noastră nu este pentru a satisface cerinţele membrilor CNSLR-Frăţia, sunt pentru toţi salariaţii din România, nu văd de ce data de 22 septembrie nu este potrivită şi pentru celelalte confederaţii sindicale", a spus Petcu.

Totuşi, liderul CNSLR-Frăţia a spus că pe 22 septembrie vor ieşi în stradă peste 20.000 de sindicalişti, membri ai confederaţiei pe care o reprezintă, dar îi aşteaptă încă şi pe ceilalţi colegi de confederaţii să li se alăture.

"Am fost cu toţii neplăcut surprinşi să descoperim că în pregătirea acţiunilor de protest unul dintre colegii noştri, şi vorbesc de Bogdan Hossu, a încercat să submineze din interior mişcarea sindicală prin declaraţii care nu au niciun fel de legătură cu demersul nostru sindical", a spus Petcu, referindu-se la declaraţiile lui Hossu privind intenţia lui Sorin Ovidiu Vântu de a obţine patrimoniul sindical prin oferirea de "funcţii şi bani" liderilor sindicali.

Petcu a precizat că, dacă există neînţelegeri sau divergenţe între liderii de sindicat, ele nu sunt justificate pentru a expune membrii de sindicat. "Noi vrem să dăm semnalul că dincolo de dispute, oamenii sunt aşteptaţi să îşi manifeste nemulţumirea, pentru că drepturile lor au fost încălcate", a subliniat liderul sindical.

Petcu a mai spus că prin mitingul din 22 septembrie încearcă să tragă un semnal serios de alarmă, că nu mai acceptă această politică de austeritate "pusă doar pe umerii salariaţilor şi a cetăţenilor simpli".

Liderul sindical spune că dacă după 22 septembrie, protestul lor rămâne fără rezultat, vor iniţia o "acţiune cu caracter civic" în care să aducă toţi nemulţumiţii din România la un protest.

Sindicaliştii vor un salariu minim pe economie la nivel naţional de cel puţin 750 de lei, revenirea la salariile din 2009, stoparea disponibilizărilor, păstrarea actualei forme a Codului Muncii, blocarea iniţiativei privind anularea negocierii la nivel de ramură.

Marius Petcu declara, joi, când a fost un protest al Federaţiei "Sanitas" la Ministerul Sănătăţii, că pe 22 septembrie va avea loc un mare miting în Capitală şi un marş de la Parlament la Guvern, iar între 27 şi 30 septembrie vor fi mitinguri, în cascadă, în judeţe.

În urmă cu o lună, Federaţia Sanitas anunţa atât un miting în septembrie, cât şi intenţia ca cei 120.000 de membri de sindicat să dea statul în judecată pentru că le-au fost reduse salariile cu 25 la sută.

Salariile din sectorul bugetar au scăzut, la 1 iulie, cu 25 la sută, Guvernul vizând astfel reducerea cheltuielilor bugetare, în încercarea de a se încadra în ţinta de deficit bugetar de 6,8 procente convenită cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici