Hossu: Vîntu voia să adune liderii sindicali în ceva gen CA Realitatea şi să pună mână pe patrimoniu

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat vineri pentru MEDIAFAX că Sorin Ovidiu Vîntu a vrut să adune liderii confederaţiilor sindicale într-o structură asemănătoare Consiliului de Administraţie al Realităţii TV şi că "încearcă şi acum să pună mână pe patrimoniul sindical".

41 afișări
Imaginea articolului Hossu: Vîntu voia să adune liderii sindicali în ceva gen CA Realitatea şi să pună mână pe patrimoniu

Hossu: Vîntu voia să adune liderii sindicali în ceva gen CA Realitatea şi să pună mână pe patrimoniu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

De asemenea, a spus Hossu, Vîntu a încercat, în mai multe rânduri, să obţină patrimoniul sindicatelor.

"Vîntu a vrut să-şi facă protecţie socială prin crearea Consiliului de Administraţie cu liderii confederaţiilor sindicale, astfel ca nimeni să nu se mai lege de mişcarea sindicală", a spus Hossu.

Potrivit lui Hossu, Vîntu a vrut ca Realitatea TV să fie o instituţie a confederaţiilor sindicale.

Liderul Cartel Alfa a mai amintit de o încercare a lui Sorin Ovidiu Vîntu din 2006 de a-i reuni într-o structură asociativă pe liderii confederaţiilor sindicale, cărora le-a propus funcţii şi salarii foarte mari, pentru a obţine patrimoniul sindical.

"Vîntu încearcă şi acum să pună mâna pe patrimoniul sindical, pentru că este atractiv, este vorba de 500 milioane de euro", a spus Hossu.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat în noaptea de joi spre vineri de către Tribunalul Bucureşti pentru favorizarea preşedintelelui Gelsor, Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare pentru păgubirea a 300.000 de investitori FNI.

Popa a fost capturat de Interpol la Jakarta, autorităţile indoneziene admiţând cererea de extrădare a fugarului, astfel că acesta urmează să fie repatriat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici