Moaştele Sfântului Andrei, aduse la Constanţa

Zeci de persoane au fost prezente, în noaptea de duminică spre luni, la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, unde au fost aduse, cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, părticele din moaştele Sfântului Andrei Criteanul.

309 afișări
Imaginea articolului Moaştele Sfântului Andrei, aduse la Constanţa

Moaştele Sfântului Andrei, aduse la Constanţa (Imagine: Ovidiu Micsik/Arhiva Mediafax Foto)

Sfintele moaşte au fost aduse din Grecia de o delegaţie condusă de mitropolitul de Mitilyne, Înaltpreasfinţitul Iakovos.

De la aducerea moaştelor la Constanţa, la Catedrala Arhiepiscopală au loc în permanenţă slujbe, iar marţi seară sfintele moaşte vor fi duse în procesiune spre Peştera Sfântului Apostol Andrei, unde vor rămâne până în seara zilei de 30 noiembrie, când vor fi readuse la Catedrala Arhiepiscopală, unde vor rămâne până sâmbătă, 3 decembrie, când vor fi duse înapoi în Grecia.

Arhiepiscopia Tomisului va organiza în această perioadă şi o serie de manifestări culturale dedicate prăznuirii Sfântului Apostol Andrei.

Astfel, luni, la ora 17.30, la Casa de Cultură din municipiul Constanţa este programat un concert de colinde, iar joi, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa, în prezenţa Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, va avea loc premiera naţională a spectacolului de operă "De la Betsaida la Patras prin anticul Tomis", care rememorează secvenţe din viaţa Sfântului Apostol Andrei..

"Evenimentul marchează un punct de răscruce în genul muzical ortodox bisericesc, aşa cum, cu aproape 2.000 de ani de ani în urmă, un alt moment important era reprezentat de propovăduirea Cuvântului Evangheliei, în Scythia Minor, de către Sfântul Apostol Andrei", spune purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Alin Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici