Monitorizarea depozitelor de deşeuri, inclusă în atribuţiile poliţiei locale

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, că atribuţiile poliţiei locale în domeniul protecţiei mediului vor include şi monitorizarea depozitelor de deşeuri, în scopul prevenirii declanşării unor incendii cu consecinţe grave pentru viaţa oamenilor, mediu şi bunuri materiale.

219 afișări
Imaginea articolului Monitorizarea depozitelor de deşeuri, inclusă în atribuţiile poliţiei locale

Monitorizarea depozitelor de deşeuri, inclusă în atribuţiile poliţiei locale

Atribuţiile poliţiei locale în domeniul protecţiei mediului vor include şi monitorizarea depozitelor de deşeuri, în scopul prevenirii declanşării unor incendii cu consecinţe grave pentru viaţa oamenilor, mediu şi bunuri materiale, măsura fiind aprobată de guvern în şedinţa de joi, printr-o Ordonanţă de urgenţă care completează art. 9 din Legea poliţiei locale nr. 155/2010.

”Situaţia extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul recent la depozitul de deşeuri din Măldăreşti, judeţul Vâlcea, şi de riscul ca acest tip de incident să se producă şi în alte localităţi”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, potrivit sursei citate, s-a avut în vedere evitarea sancţionării României de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în contextul deciziei Comisiei Europene (CE) de a sesiza această instituţie pentru neîndeplinirea, de către ţara noastră, a obligaţiei de a închide depozitele de deşeuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei 1999/31/CE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici