MONITORUL APĂRĂRII | Drumul maritim al mătăsii, componentă a noii ordini internaţionale

Evoluţiile internaţionale recente, politice şi economice care au loc pe plan mondial indică din ce în ce mai mult faptul că are loc o nouă aşezare, pe noi reguli a lumii.

702 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Drumul maritim al mătăsii, componentă a noii ordini internaţionale

MONITORUL APĂRĂRII | Drumul maritim al mătăsii, componentă a noii ordini international

Vechea ordine liberală este înlocuită cu noi forme adaptate mai degrabă la reguli ale multilateralismului susţinut de autoritarismul economic, decât ale globalismului în care intervenţia statului reglează evoluţia.

În această tendinţă se înscrie şi China, care în ultimii doi-trei ani prin implementarea noului program „Belt and Road Initiative” începe să se manifeste şi să fie recunoscută ca o putere globală de prim rang.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRARII ŞI SECURITĂŢII

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici