Motivul cozilor interminabile din aeroport. Explicaţiile CN Aeroporturi Bucureşti

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă că din cauza verificării declaraţiilor care trebuie prezentate de pasageri, timpul de aşteptare creşte, uneori, până la o oră. Compania spune că face eforturi pentru reducerea timpului de aşteptare.

1848 afișări
Imaginea articolului Motivul cozilor interminabile din aeroport. Explicaţiile CN Aeroporturi Bucureşti

Motivul cozilor interminabile din aeroport. Explicaţiile CN Aeroporturi Bucureşti

CNAB a anunţat că în urma acordului încheiat cu DSP a fost dublat, în cursul săptămânii, numărul de angajaţi la punctele de verificare a declaraţiilor pe proprie răspundere, obligatorii pentru cei mai mulţi dintre pasagerii care sosesc în ţară.

De asemenea, în condiţiile creşterii puternice a traficului în ultimele zile, CNAB anunţă că a suplimentat şi personalul de dirijare şi orientare a pasagerilor pe fluxurile de intrare, acţionând astfel permanent cu 10-15 angajaţi proprii în zonă, în orele aglomerate 10 dintre aceştia asigurând suplimentarea efectivelor de DSP.

Totodată, pe fluxurile de sosiri s-au suplimentat efectivele Poliţiei de Frontieră şi ale Jandarmeriei, pentru a se asigura păstrarea ordinii publice.

„Ţinând cont că verificarea Declaraţiei pe proprie răspundere şi a celorlalte documente prezentate de către pasageri (certificat digital, test CoVid) constituie un proces minuţios şi, totodată, de faptul că numai pasagerii sosiţi din Uniunea Europeană (plus Elveţia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) şi care posedă un certificat digital nu trec prin controlul DSP, timpul de aşteptare urcă, uneori, până la o oră”, au transmis reprezentanţii CNAB.

Conform acestora, aşteptarea poate fi scurtată dacă toţi pasagerii se vor prezenta la ghişeele DSP având documentele pregătite, în special declaraţia pe proprie răspundere completată din timp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeroport,
control,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici