Ministerul Sănătăţii a cerut pentru anchetă braţul amputat al copilului. Acesta fusese incinerat

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Florin Paraschiva, susţine că membrii comisiei de la Ministerul Sănătăţii care au ajuns în noaptea de duminică spre luni la Slatina au solicitat pentru anchetă braţul amputat al copilului de nouă ani, însă acesta fusese deja incinerat.

31 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a cerut pentru anchetă braţul amputat al copilului. Acesta fusese incinerat

Ministerul Sănătăţii a cerut pentru anchetă braţul amputat al copilului. Acesta fusese incinerat (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Potrivit directorului DSP Olt, Florin Paraschiva, braţul amputat al lui Cristian Marian Grigore (9 ani), care a murit la patru zile după ce a fost internat la SJU Slatina cu o fractură de antebraţ, ar fi fost de ajutor comisiei ministeriale pentru a stabili cui îi aparţine culpa medicală.

Braţul minorului a fost însă incinerat la scurt timp după ce a fost amputat.

"Ştiu că în cadrul comisiei ministeriale care a ajuns, azi-noapte (în noaptea de duminică spre luni n. r.), la Slatina, s-a pus problema acestui membru amputat. Ar fi fost de mare folos pentru a stabili cine se face vinovat din punct de vedere medical. Comisia ministerială a luat la Bucureşti fişe, documente, înţeleg că se aşteaptă şi concluziile medico-legale, iar apoi se vor pune la masă, vor lua cazul de la un cap la altul şi vor stabili cine se face vinovat", a declarat luni directorul DSP Olt, Florin Paraschiva.

Cristian Marian Grigore, în vârstă de 9 ani, a murit joi seară, la patru zile după ce a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng. Medicii i-au pus o atelă gipsată şi l-au externat. Ulterior, starea copilului s-a agravat şi a fost supus unei operaţii de amputare a braţului. Copilul a fost transferat apoi la secţia de terapie intensivă şi s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucureşti, însă a murit în timpul transportului.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, i-a demis din funcţii, duminică, pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Ileana Roxana Dragomir şi pe directorul medical, Alina Chiriac, iar o comisie de anchetă a ministerului a fost trimisă la unitatea medicală din Slatina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici