Nica: Jafurile din Constanţa, coordonate de o reţea, organizatorul a fost reţinut

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat, vineri, la Mamaia, că jafurile de la magazinul de bijuterii şi de la casele de schimb valutar au fost coordonate de o reţea, iar organizatorul acestora a fost reţinut de mai multe zile.

26 afișări
Imaginea articolului Nica: Jafurile din Constanţa, coordonate de o reţea, organizatorul a fost reţinut

Ministrul Administraţiei şi Internelor Dan Nica (Montaj foto)

"Referitor la jafurile care au avut loc în ultima perioadă, pot să vă confirm că unul din personajele importante despre care există date şi indicii că ar fi fost organizatorul acestor jafuri a fost reţinut şi sunt extrem de încrezător că în perioada imediat următoare toţi cei care au participat la aceste jafuri vor fi deferiţi justiţiei. Da, este o reţea, şi la jaful de la magazinul de bijuterii şi la cele de la casele de schimb valutar, iar cel care, conform datelor preliminare, a organizat această reţea a fost reţinut de mai multe zile", a spus ministrul Dan Nica, în deschiderea Uniunii Naţională a Consiliilor Judeţene din România, care se desfăşoară la Mamaia, fără a oferi mai multe amănunte despre acest caz.

Întrebat dacă ia în calcul schimbarea şefului IPJ Constanţa, Nica a spus că fiecare îşi face analiza proprie, iar dacă acesta consideră că acţiunea pe care a desfăşurat-o ca şef la Poliţia din Constanţa a fost una percepută de constănţeni ca fiind una bună, nu are de ce să-şi facă probleme.

"Dacă sunt nemulţumiţi constănţenii de modul de acţiune, eu nu mă pot pronunţa în asemenea situaţii, pentru că întotdeauna Corpul de Control este cel care ia deciziile", a mai spus ministrul de Interne.

Nica a subliniat că dacă anumite grupări repetă o lovitură de mai multe ori, atunci problema se localizează la cei care ar fi trebuit să ia măsurile necesare, utilizând mijloacele pe care le au la dispoziţie.

În 19 august, două persoane mascate şi înarmate au pătruns într-o casă de schimb valutar din apropierea gării din municipiul Constanţa, de unde, sub ameninţarea armelor, au obligat-o pe casieră să le dea 40.000 de lei, după care au fugit.

La sfârşitul lunii iulie, doi tineri au pătruns într-o casă de amanet din municipiul Constanţa, de unde au furat 11.000 de lei şi mai multe bijuterii din aur, vânzătoarea spunându-le poliţiştilor că unul dintre ei ar fi avut în mână un pistol, iar ea s-a speriat şi s-a ascuns într-o dependinţă a imobilului.

La sfârşitul lunii iunie, două persoane mascate au intrat într-o sucursală a Băncii Carpatica, aflată în zona Casei de Cultură din municipiul Constanţa, şi au furat, sub ameninţarea armelor, 80.000 de lei, atacul durând în jur de un minut. Cei doi atacatori au plecat cu banii din casieria unităţii fără să rănească vreo persoană din incinta băncii. În momentul atacului, în interiorul sucursalei bancare se afla şi un agent de pază, însă acesta nu a putut reacţiona imediat.

În 24 ianuarie, o casă de schimb valutar din Constanţa a fost jefuită, fiind furată suma de aproximativ 10.000 de euro, după ce mai multe persoane mascate au atacat-o cu o sabie artizanală pe casiera unităţii. Infractorii, care purtau pe cap glugi şi aveau feţele acoperite cu fulare, au spart uşa de acces către casieră şi au lovit-o pe aceasta în cap cu o sabie artizanală, fără tăiş. Ei au luat din casa de bani, care era deschisă, aproximativ 10.000 de euro, iar apoi au fugit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici