CONFERINŢA "Mediafax Talks about Innovation in HealthCare"

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu şi preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, au discutat, marţi, împreună cu toţi cei implicaţi despre inovaţia şi cercetarea în sistemul sanitar la conferinţa "Mediafax Talks about Innovation in HealthCare".

626 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA "Mediafax Talks about Innovation in HealthCare"

Conferinţa a început la Hotel Crown Plaza, sala Crowne Ballroom, la ora 9.30, alături de ministrul Nicolǎescu şi preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, luând cuvântul ca lectori:

Nicolăescu: Rectificarea bugetară, făcută după evaluări. Proiectul poate fi modificat

Discuţiile privind rectificarea bugetară "nu sunt picate din lună", în funcţie de evaluări s-a ajuns la această situaţie, însă proiectul poate suferi modificări în şedinţa de Guvern, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la conferinţa Mediafax Talks about Innovation in HealthCare.

Noua listă de medicamente este revizuită în mai multe etape şi intră în vigoare cu pachetul de bază

Noua listă de medicamente este trecută prin multe site, este verificată şi revizuită în mai multe etape şi va intra în vigoare cu pachetul nou de servicii de bază, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la conferinţa Mediafax Talks about Innovation in HealthCare.

Buşoi: Susţinem principiul de actualizare a listei de medicamente compensate şi gratuitate

Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi a declarat marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Innovation in HealthCare, că susţine principiul de actualizare a listei de compensare şi gratuitate, precizând că nu se doreşte amestecarea reanalizării întregii liste de medicamente cu actualizarea acesteia.

Conform OMS, în prezent există peste 30.000 de boli cunoscute şi doar pentru 25% dintre acestea s-a descoperit un tratament eficient. Prin urmare, pentru restul de 75% dintre afecţiunile cunoscute încă se caută un tratament, iar acest lucru se poate realiza doar prin continuarea investiţiilor în cercetarea şi dezvoltarea de noi molecule.

Conform ultimelor date EFPIA, România se află pe locul 21 la capitolul investiţiilor în cercetare şi dezvoltare în medicină într-un clasament care cuprinde 31 de state europene. În România se investeşte în cercetare aplicativă şi dezvoltare în medicină 218 milioane euro, mult sub media europeană de 940 milioane euro. Investiţiile sunt doar în cercetare aplicativă deoarece în România nu există capacitate de a realiza cercetare fundamentală, aceasta fiind cea care aduce tratamente inovatoare şi descoperiri de noi molecule.

Având în vedere statisticile îngrijorătoare, la conferinţa "Mediafax Talks about Innovation in HealthCare" vom afla strategia Ministerului Sănătăţii privind inovaţia şi cercetarea în România, vom descoperi care sunt cele mai noi medicamente şi tratamente pentru bolile şi afecţiunile neglijate până acum, vom discuta despre medicina personalizată, considerată în prezent cea mai modernă şi inovatoare modalitate de tratament, vom încerca să găsim soluţii astfel încât noile tehnologii medicale să devină accesibile tuturor bolnavilor, vom afla cine investeşte în România, ce investiţii au făcut până acum companiile farmaceutice şi care sunt ariile terapeutice care beneficiază de cele mai multe fonduri, vom dezbate importanţa prevenţiei şi modalităţi prin care pacienţii pot fi mai bine informaţi, vom discuta despre epigenetică şi cancer şi inovaţia în tratarea cancerului, bolilor cardiologice, bolilor autoimune, diabetului şi hepatitei.

Alte teme de discuţie vizează medicina regenerativă, noi tehnologii şi aplicaţii pentru sănătate, informarea pacienţilor despre inovaţia şi tehnologiile noi in medicină, dar şi alinierea tratamentelor din România la nivelul standardelor Uniunii Europene.

Conferinţa este organizată de Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Asociaţia Română a Producătorior Internaţionali de Medicamente (ARPIM)

Evenimentul va reuni circa 250 de participanţi din domeniul Sǎnǎtǎţii, dar şi din domenii conexe: reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, CNAS, Colegiului Medicilor din România, producătorilor de medicamente, reprezentanţi din domeniul asigurărilor medicale, directori de spitale, medici pe diverse specializări, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, precum şi presă generalistă şi de specialitate.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului "Mediafax Talks about Innovation in HealthCare" şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/innovation-healthcare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici