Nicuşor Constantinescu adus cu ambulanţa la Curtea de Apel Constanţa în dosarul CMZ. Procesul s-a suspendat din nou. Completul de judecată a fost recuzat

Şedinţa de judecată de la Curtea de Apel Constanţa, unde preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu trebuia să fie audiat în dosarul CMZ, a fost suspendată luni, din nou, după ce avocatul acestuia a recuzat completul de judecată.

1282 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu adus cu ambulanţa la Curtea de Apel Constanţa în dosarul CMZ. Procesul s-a suspendat din nou. Completul de judecată a fost recuzat

Nicuşor Constantinescu adus cu ambulanţa la Curtea de Apel Constanţa în dosarul CMZ

Imediat ce procesul în care este judecat Nicuşor Constantinescu, întrerupt mai bine de o oră pentru ca acestuia să-i fie acordate îngrijiri medicale, a fost reluat, a trebuit să fie suspendat din nou după ce avocatul acestuia, a solicitat recuzarea completului de judecată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nicuşor Constantinescu a spus în faţa instanţei că vrea să dea declaraţii, dar nu poate din cauza stării de sănătate, dar nu a vrut să semneze procesul verbal în care judecătoarea a cerut să se consemneze că acesta refuză din motive medicale.

Ulterior, avocatul lui Constantinescu a depus o cerere de recuzare a judecătorilor, din cauza lipsei de imparţialitate, şedinţa fiind astfel suspendat până la soluţionare, solicitarea urmând să fie analizată de un alt complet.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost adus luni cu o ambulanţă de la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă la Curtea de Apel, unde are loc un nou termen în dosarul CMZ, el acuzând că ceea ce i se întâmplă este o tentativă de omor repetat.

Imediat cum a ajuns în sala de şedinţe Nicuşor Constantinescu a spus că îi este rău şi are tensiunea mărită şi a cerut să vină un echipaj SMURD, deoarece autoutilitara cu care a fost adus de la penitenciar nu avea aparatura necesară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El i-a spus judecătoarei că a în ultimele zile a făcut 2.500 de kilometri, după ce săptămâna trecută a fost la două termene la instanţe din Capitală, iar magistratul a acceptat în cele din urmă să suspende şedinţa pentru ca acestuia să-i fie acordată asistenţa medicală solicitată.

În scurt timp la Curtea de Apel Constanţa a ajuns o ambulanţă a Serviciului Judeţean, dar aceasta nu avea decât asistentă, fără medic, astfel că procesul nu a fost reluat. După ce i-a luat tensiunea, stabilind că acesta avea 18 cu 12, asistenta a chemat la Curtea de Apel o altă autoutilară, cu medic.

La ora transmiterii acestei ştiri, la instanţă a ajuns şi un echipaj SMURD. Nicuşor Constantinescu a refuzat să-i fie pusă branulă, dar a acceptat să ia o pastilă pentru scăderea tensiunii arteriale, procesul fiind în continuare suspendat.

În acest dosar, Curtea de Apel Constanţa a admis, pe 20 mai, cererea procurorilor DNA Constanţa de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, pe o perioadă de 30 de zile, după ce acesta s-ar fi sustras de la obligaţiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, respectiv obligaţia de a se prezenta la instanţă la termenele prevăzute, după ce, în ultima perioadă, preşedintele CJ Constanţa s-a internat de mai multe ori în diverse unităţi sanitare chiar în preajma termenelor de judecată.

La sfârşitul lunii octombrie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici