NINSOARE şi VISCOL în ţară - CFR: Toate magistralele feroviare sunt deschise, dar se circulă în continuare în condiţii de viscol

Toate magistralele feroviare sunt deschise, luni, însă circulaţia se desfăşoară în continuare în condiţii de ninsori abundente, anunţă CFR, precizând că se intervine pentru deszăpezire pe mai multe sectoare, iar pe relaţia Făurei - Buzău circulaţia trenurilor e posibilă doar cu plugul antemergător.

860 afișări
Imaginea articolului NINSOARE şi VISCOL în ţară - CFR: Toate magistralele feroviare sunt deschise, dar se circulă în continuare în condiţii de viscol

NINSOARE şi VISCOL în ţară - CFR: Toate magistralele feroviare sunt deschise, dar se circulă în continuare în condiţii de viscol (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Compania Naţională de Căi Ferate ”CFR” SA anunţă, luni dimineaţă, că toate magistralele feroviare sunt deschise, însă circulaţia se desfăşoară în condiţii de vânt puternic şi ninsori abundente, în special în partea de sud şi sud-est a ţării.

Călătorii sunt sfătuiţi să se intereseze din timp despre modificările care se vor opera în graficul zilei, aceste măsuri fiind impuse de evoluţia vremii.

Potrivit sursei citate, operatorii feroviari vor circula în continuare cu un număr redus de garnituri pe anumite segmente feroviare locale, astfel încât să permită intevenţia cu pluguri pentru deszăpezire, călătorii fiind preluaţi de trenurile menţinute în circulaţie, pe secţie feroviară respectivă.

În prezent, se acţionează cu pluguri pentru deszăpezire pe sectoarele Videle – Giurgiu, Urziceni - Chitila, Brăneşti - Lehliu, Urziceni - Slobozia Veche, Călăraşi Sud - Feteşti, Feteşti - Ţăndărei, Medgidia - Tulcea, iar pe segmentul Barboşi - Făurei - Buzău circulaţia trenurilor este posibilă doar cu plugul antemergător, din cauza viscolului.

CFR mai anunţă că trenul IR 1861-2, care circulă pe relaţia Constanţa - Iaşi, va ajunge la destinaţie cu o întârziere mai mare, deoarece pantograful a fost rupt în cursul nopţii din cauza rafalelor puternice de vând, fiind necesară dublarea locomotivei pentru continuarea călătoriei.

”În funcţie de evoluţia vremii, CFR SA va analiza şi va lua măsuri de restricţionare a circulaţiei trenurilor de călători şi de marfă pe segmentele unde condiţiile meteo pot crea probleme în trafic, astfel încât să evităm blocarea acestora pe secţiile de cale ferată”, mai spune CFR, precizând că o situaţie actualizată despre situaţia trenurilor poate fi accesată la linkul http://mt.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/stare-infrastructurii/feroviar.

Duminică, zeci de trenuri au fost anulate din cauza ninsorii şi a viscolului.

Judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ sunt luni, până la ora 18.00, sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol, iar o atenţionare cod portocaliu de viscol a fost emisă pentru zona costieră şi Delta Dunării, în judeţul Tulcea.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în cele 12 judeţe din estul şi sud-estul ţării, ninsorile vor continua şi luni, dar vor fi în diminuare.

Vântul va atinge la rafală viteze de 50-70 de kilometri pe oră, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.

De asemenea, estul judeţul Tulcea, în special zona costieră şi Delta Dunării, va fi sub avertizare cod portocaliu de viscol până la ora 12.00. În această zonă, vântul va atinge la rafală viteze de 70-90 de kilometri pe oră, viscolind şi troienind zăpada.

În următoarele zile, scăderea de temperatură va continua şi va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării, a precizat ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici