Video Noi căi de acces în nava răsturnată în Portul Midia, pentru salvarea oilor rămase în viaţă. FOTO, VIDEO

Noi căi de acces de fac pe nava răsturnată duminică în Portul Midia, pentru salvarea oilor rămase în viaţă. Ovinele sunt tranchilizate pentru a putea fi scoase de salvatori.

503 afișări

Reprezentanţii ISU Dobrogea au anunţat că se fac alte două decupaje în puntea superioara a navei pentru a facilita accesul echipelor de intervenţie, după care se vor scoate oile rămase în viaţă.

„La ora actuala, avem 6 medici veterinari (3 voluntari şi 3 din cadrul ANSVSA) la bordul epavei care tranchilizează ovinele pentru a putea fi scoase de salvatori, apoi sunt predate şi transportate cu ambarcaţiuni la mal”, arată reprezentanţii ISU Dobrogea.

Oile evacuate de pe nava eşuata sunt ţinute pe cheiul din Portul Midia în ţarcuri special amenajate, unde medicii veterinari le examinează, le dau vitamine, furaje, apă şi în momentul în care îşi revin, se transportă la ferma de provenienţă, de unde nu pot pleca fără aprobarea ANSVSA.

Pe parcursul nopţii, s-a reuşit salvarea unui număr de 70 de animale de pe nava răsturnată în portul Midia, în condiţii dificile, din cauza vremii nefavorabile, a stării de agitaţie a animalelor, care a necesitat sedare, şi a culoarului îngust prin care puteau fi extrase oile, a anunţat ANSVSA.

“Principala preocupare a serviciilor veterinare şi toate eforturile noastre se îndreaptă acum către salvarea unui număr cât mai mare de animale, spre adăpostirea în condiţii de bunăstare şi tratarea celor salvate”, afirma preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu.

De asemenea, preşedintele Autorităţii a anunţat că va demara imediat o anchetă internă, pentru a verifica modul în care a fost gestionată această situaţie.

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi şi un echipaj format din 22 de marinari.

Luni, o organizaţie internaţională de salvare a animalelor susţinea că animalele moarte plutesc pe apă. Gabriel Păun, directorul organizaţiei pentru Europa a organizaţiei „Animal International“, arăta, într-un comunicat de presă, că o astfel de situaţie nu ar fi avut loc dacă România ar exporta carne, şi nu animale vii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oi,
salvare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici