Noi detalii despre reţeaua de traficanţi de migranţi care acţiona în România/ Activitatea, coordonată de lideri zonali de origine arabă

Mai mulţi cetăţeni de origine arabă, consideraţi lideri zonali, au coordonat activitatea reţelei specializate în trafic de migranţi, susţin reprezentanţii Poliţiei Române, care au făcut luni dimineaţa percheziţii în locuinţele din Timiş şi Arad în care erau cazaţi temporar migranţii.

1297 afișări
Imaginea articolului Noi detalii despre reţeaua de traficanţi de migranţi care acţiona în România/ Activitatea, coordonată de lideri zonali de origine arabă

Noi detalii despre reţeaua de traficanţi de migranţi care acţiona în România/ Activitatea, coordonată de „lideri zonali” de origine arabă

Potrivit poliţiştilor, membrii reţelei au acţionat, în România, de la începutul anului 2019, în judeţele Timiş şi Arad. Reţeaua însă a funcţionat la nivel european, acţiunile ei fiind coordonate de lideri zonali.

„Reţeaua şi-ar fi dezvoltat cu timpul segmente naţionale, în fiecare dintre statele de tranzit de pe ruta tradiţională de migraţie. Segmentele naţionale ale reţelei de trafic de migranţi ar fi fost coordonate de lideri zonali, cetăţeni de origine arabă, cu reşedinţa în state din Europa”, susţin reprezentanţii Poliţiei Române.

Migranţii, care proveneau din Orientul Mijlociu, erau grupaţi în Turcia, de unde membrii grupării le asigurau transportul către România, prin Bulgaria şi Serbia. Membrii din Serbia ai grupării aveau rolul de a călăuzi migranţii spre frontiera cu România. După trecerea frauduloasă a frontierei, migranţii erau duşi la Timişoara, Arad sau în localităţile limitrofe, unde erau cazaţi în diferite imobile, până când era organizată trecerea frontierei cu Ungaria şi transportul acestora spre ţările din Vestul Europei.

În urma celor 16 percheziţii efectuate luni dimineaţa în judeţele Arad, Timiş şi în Bucureşti, au fost ridicate 12 telefoane, iar la una dintre locaţii, respectiv în comuna Macea, din judeţul Arad, a fost depistat un grup de 12 migranţi de origine afro-asiatică, 10 bărbaţi, o femeie şi un copil.

În urma percheziţiilor, opt persoane, cu vârste între 21 şi 47 de ani, au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT Timişoara. Potrivit poliţiştilor, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici