Video „Noroc” cu gripa. Mijloacele de transport în comun, dezinfectate în trei mari oraşe din ţară

Mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca, Braşov şi Constanţa sunt dezinfectate cu substanţe speciale, pentru prevenirea apariţiei gripei, procedura fiind aplicată la capetele de linie şi în sălile de aşteptare, de personalul angajat pentru curăţenie.

798 afișări

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, Liviu Neag, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că s-a dispus o creştere a frecvenţei dezinfecţiei în mijloacele de transport în comun.

„Am luat măsuri de creştere a frecvenţei igienizării mijloacelor de transport în comun cu substanţe speciale de dezinfecţie, pentru a preveni apariţia cazurilor de gripă. Procedurile au loc la capetele de linie, de către personalul specializat”, a spus Neag.

Reprezentanţii DSP Cluj au declarat, la rândul lor, că, joi, erau înregistrate 41 de cazuri de gripă în judeţul Cluj, diagnosticate clinic şi cu test rapid.

DSP Cluj a primit 41.440 de doze de vaccin antigripal.

Şi la Braşov, autorităţile au decis ca, de joi, atât autobuzele RAT Braşov, cât şi sălile de aşteptare de la capetele de linie să fie dezinfectate cu substanţe pe bază de clor.

„În urma discuţiilor avute în această dimineaţă (joi – n.r.), între conducerile Primăriei municipiului Braşov, RAT Braşov şi Direcţiei de Sănătate Publică, s-a decis extinderea acţiunilor de dezinfectare, atât în mijloacele de transport în comun, cât şi în sălile de aşteptare de la capetele de linie, pentru combaterea răspândirii gripei. Echipe din cadrul serviciului de curăţenie al RAT Braşov vor curăţa autobuzele şi troleibuzele cu substanţe dezinfectante pe bază de clor, atât în autobuze cât şi, în cursul zilei, la capetele de linie Saturn, Noua, Bartolomeu, Roman, Triaj", a declarat Silviu Ştefan, purtător de cuvânt al RAT Braşov.

Conform sursei citate, şi spaţiile de aşteptare din cadrul acestor terminale vor fi dezinfectate periodic cu acelaşi tip de substanţe agreate de DSP Braşov.

Măsurile sunt păstrate pe perioada în care e declarată epidemie de gripă, a mai spus Silviu Ştefan.

RAT Braşov a anunţat şi măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii gripei, între acestea numărându-se igienizarea autobuzelor cu o substanţă pe bază de clor, precum şi rularea unor clipuri pe ecranele LCD din autobuze, cu sfaturi pentru prevenirea răspândirii bolii, respectiv spălatul frecvent al mâinilor, folosirea batistei de către cei care tuşesc sau strănută sau folosirea măştilor de protecţie.

La Constanţa, mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate în fiecare zi.

Activităţile se desfăşoară la ieşirea din cursă, dar şi la sosirea la capăt de linie.

Personalul responsabil de curăţenie intră în fiecare autobuz şi spală geamurile, barele de siguranţă, dar şi pardoseala.

Substanţa folosită este un detergent profesional dezinfectant avizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică, având o sferă largă de acţiune.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă, că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv.

Până în prezent, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 58, potrivit Institutului Naţional pentru Sănătate Publică (INSP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici